Stigma herää henkiin vuosien jälkeen julkaisten digitaalisesti ”Kosto” albuminsa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.12.2014

Stigma_promokuvaRunsaat kymmenen vuotta sitten musiikkimaailmassa menestystä niittänyt Stigma tekee paluun levymarkkinoille. Muun muassa arvostetun Ääni ja Vimma –katselmuksen vuonna 2001 voittaneen yhtyeen musiikkia julkaistaan nyt digitaalisesti ”Kosto” -albumilla 10. joulukuuta.

Stigma oli vuosina 1996–2005 raskaamman rokin saralla toiminut yhtye. Yhtye perustettiin vuonna 1996 Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa. Ääni ja Vimma –voiton lisäksi Stigma yhtye sai 2001 yleisön suosikki -maininnan Rocklyriikka-kilpailun finaalissa Lapualla. Stigma keikkaili ahkerasti vuosina 2001-2004 ja teki useita kiertueita, joista viimeisen ”Saranapuolelta sisään” vuonna 2004 yhdessä Kuolleet Intiaanit -yhtyeen kanssa. Stigma lopetti toimintansa viimeiseen keikkaansa joulukuussa 2005.

Stigman viimeiseksi jääneessä kokoonpanossa soittivat Markus Välimaa (laulu), Sami Jormanainen (basso), Heikki Hautala (kitara) sekä Marko Kivelä (rummut). Stigman jälkeen jäsenet ovat jatkaneet eri suunnilla musiikin tekemistä; Markus ja Sami Frankin Parantolassa, Heikki Sokeassa Pisteessä sekä Marko Genitaalinärpes punkyhtyeessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Stigma päivitetään nyt kymmenen vuotta hajoamisensa jälkeen digitaaliseen muotoon, kun yhtyeen pitkäsoitto ”Kosto” julkaistaan 10. joulukuuta. Kappaleet ovat koontia yhtyeen viimeisiltä vuosilta 2002-2004.

Kellarinauhat-projekti on Inverse Music Groupin järjestämä unohtuneen musiikin keräystalkoo, jossa etsitään yhtyeiden julkaisematta jääneitä tai aikoinaan vain pienimuotoisen julkaisun saaneita äänitteitä. Stigman ”Kosto” on ensimmäinen Kellarinauhat-julkaisu ja jatkoa on luvassa pitkin ensi vuotta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat