Severe – in Vain

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.3.2013

Lisää pauketta Oulusta: Severe on 2010 perustettu melodinen rockbändi, joka on keikkaillut reippaasti alusta lähtien. Bändin uutukainen demo kantaa nimeä ”In Vain”, ja sitä tässä nyt ihmetellään.

Severen musiikkia voisi hyvin helposti verrata erääseen bändiin, jonka nokkamies on Ville Valo. Him-yhtyeen alkupään tuotannon mieleen tuovaa paukutusta olisi nimittäin tarjolla Severen ”In Vain” -demolla. Meno lätyllä on semirauhallista ja tunnelmallista, joskin kertosäkeisiin nostetaan hieman panoksia. Välillä kitarat innostuvat räimimään tiukkojakin riffejä, mutta meno pysyy silti aisoissa.

Severessä soittaa selkeästi asiansa osaavia ukkoja, ja ”In Vain” onkin hyvin ammattimaisen kuuloinen teos. Osia on paljon ja kertosäkeet on tehty tarttuviksi. Oikeastaan paketti on muuten hyvin kasassa, mutta vokalisti jakaa varmasti mielipiteitä. Kaverin peruslauluääni on hiukan ”honottava”, joskaan korkeammissa osuuksissa se ei niin paljoa häiritse. Kaverin artikulaatio on myös hiukan hukassa huokailevan laulutyylin takia, joskin se taitaa kuulua asiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

No joo, tuskin tätä tulee useamman kerran kuunneltua, mutta omalla tavallaan ihan menevää matskua. Uskon, että bändille löytyy faninsa ja keikoillea riittää väkeä. Itselleni bändin ulosanti tuo mieleen ajat, jolloin Him teki toisen levynsä, koska tuolloin vastaavia bändejä oli valtavasti.

6½/10

Kappalelista:
01. Miracle
02. Beyond The Forbidden Lies
03. Dedicated
04. In Vain

http://www.myspace.com/severebandfin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat