Ajatonta hard rockia tarjoaa ruotsalainen Dead Lord kolmannella kokopitkällä ”In Ignorance We Trust”

Ruotsalainen Dead Lord on tullut tutuksi klassisen hard rockin machoiluyhtyeenä. Nyt syksyn saavuttua ajankohdaksi Dead Lord lätkäisee kolmannen kokopitkän ”In Ignorance We Trust” näytille, joka lupailee perinteisesti sitä samaa tuttua ja turvallista tyyliä, mihin kokoonpano on alusta asti luottanut. Itselleni bändi, ja varsinkin tämä uusi julkaisu on aivan uutta ja tuntematonta, mutta mitä bändi on antanut kertoa itsestään, niin heidän tuotantonsa luokittuu vahvasti 80-luvun klassiseen ja retroon rock-musiikkiin. Kuitenkin yhtye kertoo omin sanoin oman tyylin olevan ”ajatonta musiikkia”.

Ajatonta tai ei, niin kymmenellä sävellyksellä rakennettu lätty kuulostaa enemmänkin kevyeltä rokkimusiikilta kuin siltä machomaiselta hard rock -musiikilta, mitä itse olisin enemmän odottanut yhtyeeltä kaiken mainonnan jälkeen. Ei siinä vielä mitään, mutta kokonaisena pakettina ”In Ignorance We Trust” tuntuu kuluneelta ja yllätyksettömältä julkaisulta, josta ei pahemmin jää jälkeenpäin mitään mieleen. Toki joistakin irtokappaleista, kuten esimerkiksi ”Kill Them All” ja ”They!” löytyy joitakin näppäriä ja hyviä kitarastemmakuvioita, mutta siihen se sitten jääkin. Mitään muuta levy ei onnistu tarjoamaan. Ja kaiken lisäksi levyn ohuet soundit syövät hieman enemmän fiilistä, kun kuuntelee tätä tuotosta.

Dead Lordin tuorein näyte voi olla joillekin ”ajattoman musiikin” (tai miksi sitä nyt ikinä haluaa kutsua) ystäville korkeintaan ok-tasoista nautintoa, mutta itselleni ”In Ignorance We Trust” on aika tylsä tuotos. Suosittelen ennemmin kuuntelemaan niitä 30-40 vuoden ikäisiä klassisia hard rock -tuotoksia ja jättämään tämä kiekko rauhaan.

5/10

Kappalelista:KaaosZine levyt

01. Ignorance
02. Too Late
03. Reruns
04. Leave Me Be
05. The Glitch
06. Kill Them All
07. Never Die
08. Part of Me
09. They!
10. Darker Times

Dead Lord Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit