Anger Cell – A Fear Formidable

Vuodesta 2007 lähtien mellastanut Anger Cell lataa ”A Fear Formidable”-debyyttialbumillaan tiskiin 11 kappaletta modernia melodeathia thrash-vivahtein. Kokemusta miehistöltä löytyy aiempien bändien osalta reilusti ja tämä kyllä kuuluu, aloitteleville bändeille tyypilliset haparoinnit ja kompuroinnit loistavat poissaolollaan.

Bändin toisen kitaristin Wesleyerin nimi on jäänyt allekirjoittaneelle mieleen miehen vanhan bändin, Pain Confessorin, mainion “Turmoil”-debyyttialbumin kansivihkosesta. Ja kun varsin miehekkään örinälaulun seassa on levyllä paikoin myös genrelle tyypillistä puhdasta laulua, ei käy kieltäminen etteikö Anger Cell kuulostaisi esimerkiksi Soilworkin ja The Hauntedin lisäksi ajoittain melko paljon myös Pain Confessorilta.

Valitettavasti “A Fear Formidable” ei ammattitaitoisesta otteestaan huolimatta onnistu koukuttamaan siinä määrin, että albumia varsinaiseen tehosoittoon ottaisi. Paikoin levy kyllä potkii kunnolla perseelle ja pistää niskalihakset koetukselle, mutta turhan monta keskinkertaistakin riffiä on joukkoon mahtunut. Jollain keinolla Anger Cellin pitäisi profiloitua vahvemmin itsensä kuuloiseksi, muutoin uhkaa hukkuminen skandinaavisten melodeath-bändien massaan. Jää kuultavaksi miten bändi tässä urallaan onnistuu, mutta selkeää potentiaalia vieläkin tiukempaan ilmaisuun löytyy.

7/10

Kappalelista:
1. Worth The Pain
2. Absolution Thru Vengeance
3. The Skin Of My Knees
4. Warcry
5. Trailblazer
6. Constant Collision
7. Slain
8. Wake Up Screaming
9. Anger Cell
10. When Reason Sleeps With The Dead
11. To The Ultimate

http://www.angercell.com

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentit