Crashdiet – The Savage Playground

Crashdïet on nelihenkinen Ruotsista ponnistava glam metal  -yhtye, joka julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa vuonna 2005; nyt vuorossa on yhtyeen neljäs julkaisu. Crashdïet on saanut paljon näkyvyyttä myös kotimaansa ulkopuolella esiintyen muun muassa Mötley Crüen lämmittelijänä.

Suomalaisvertakin bändissä on nähty, sillä orkesterin toisella levyllä laulajana oli nykyään Reckless Loven keulakuvana toimiva Olli Herman. Tällä levyllä vokaaleista vastaa kuitenkin jo edellisellä levyllä laulanut Simon Cruz. ”The Savage Playground” jatkaa tyyliltään edellisten albumeiden osoittamaa suuntausta.

Levy alkaa ”Change the Worldilla”, joka on menevyytensä vuoksi hyvä valinta aloitusraidaksi. Toisena raitana kuullaan ensimmäisenä maistiaisena albumilta julkaistu ”Cocaine Cowboys”. Tämä ja ”Garden of Babylon” ovat eksoottisten vivahteidensa vuoksi selkeimmin albumin muista kappaleista erottuvia. Crashdïetin vahvuutena ovat pitkin uraa olleet tarttuvat kertosäkeet, ja tältäkin levyltä niitä löytyy useasta biisistä. Aivan suurimmat ”Generation Wildin” kaltaiset hittibiisit jäävät tältä levyltä kuitenkin uupumaan.

Yhtye ammentaa vahvasti vaikutteita Mötley Crüen ja Skid Row’n kaltaisilta bändeiltä. Esimerkiksi ”Snakes in Paradise” ja ”Anarchy” ovat kuin suoraan edellä mainittujen yhtyeiden sävelkynästä. Vaikka Crashdïetillä on sinänsä kaikki osaset kohdallaan, niin jatkossa bändiltä toivoisi hieman omaperäisempää otetta säveltämiseen, sillä nyt yhtye ei tuo musiikillaan esiin mitään sellaista, mitä ei olisi jo 1980-luvulla kuultu. Sointukierrotkin ovat monessa kohtaa jo useaan kertaan aiemmin kuultuja.

Omaperäisyyden puutteen lisäksi ”The Savage Playgroundin” yhdeksi ongelmaksi nousee sen pituus. Kokonaisuus kestää noin tunnin, ja näin vähäisillä nyanssien vaihteluilla se on aivan liian paljon. Tämän pituisena levy kaipaisi enemmän tunnelmaltaan vaihtelevia biisejä. Tällaista vaihtelua levyltä ei kuitenkaan löydy käytännössä ollenkaan. Nyt levy paahdetaan läpi lähes koko ajan sata lasissa, mikä alkaa loppua kohden puuduttaa kokonaisuuden ollessa tämän pituinen. Mikäli levy olisi 20–30 minuuttia lyhyempi, voisi kyseessä olla erittäinkin tiukka kokonaisuus. Nyt se ei sitä valitettavasti ole.

1980-luvun tukkahevibändeistä ja Crashdïetistä jo aiemmin pitäneille ”The Savage Playground” tulee toimimaan todennäköisesti hyvin. Bändin tulisi kuitenkin jatkossa olla hieman innovatiivisempi, mikäli se joskus haluaa tulla muistetuksi muunakin kuin vain jo moneen kertaan kuultujen kliseiden kierrättäjänä.

7/10

Kappalelista:

01. Change the World
02. Cocaine Cowboys
03. Anarchy
04. California
05. Lickin’ Dog
06. Circus
07. Sin City
08. Got A Reason
09. Drinkin’ Without You
10. Snakes In Paradise
11. Damaged Kid
12. Excited
13. Garden Of Babylon

http://www.crashdiet.org/

Kirjoittanut: Taavi Lindfors

Lue lisää aiheesta

Veto kahdelle keikalle Suomeen huhtikuussa Tanskalainen Veto esiintyy Suomessa kahdesti huhtikuussa Elektronista alternative rockia esittävä tanskalainen yhtye Veto soittaa huhtikuussa kaks...
Judas Priestin virallinen video tuoreesta ”Lightning Strike” -kappaleesta kuunneltavissa Englantilainen heavy metal -legenda Judas Priest on julkaisemassa seuraavaa "Firepower"-nimistä albumiaan maaliskuussa Sony Musicin kautta. Yhtyee...
Judas Priestin uusi ”Lightning Strike” -kappale kuunneltavissa Brittiläisen heavy metal -legenda Judas Priestin uusi kappale "Lightning Strike" on nyt kuunneltavissa. Kappale on peräisin maaliskuussa ilmestyvä...
Heavy metal -legenda Judas Priest julkaisi trailerin tulevasta videostaan Englantilainen heavy metal -legenda Judas Priest on julkaisemassa "Firepower" -nimistä albumiaan Sony Musicin kautta maaliskuussa. Yhtyeen tuleval...