Demonurkka vol. 26 (vk 16/2016)

Kirjoittanut Tom Frankton - 24.4.2016

Demonurkka 2015Parahinta sunnuntaita, arvon lukijakunta! Tällä viikolla Demonurkassa heitetään kaiken maan kikkailut metsään, sillä teemana on vanha kunnon punk! Tällä viikolla antejaan tarjoilevat Suomen TeXasArseeniveljet sekä The Obscenes. Tuttuun tapaan olen valinnut kultakin yhtyeeltä kappaleen, ja näistä kolmesta parhaan säveltänyt pääsee kisaamaan paikasta ensi kesän Dark River -festivaaleilla.

Suomen TeXasSuomen TeXas”Normipäivä”

Nivalasta kotoisin oleva Suomen TeXas lähestyi Demonurkkaa tulevan julkaisunsa ensisinkulla. Bändi on selvästi suhteellisen itsetietoisen kämäiseltä (sillä hyvällä tavalla) kuulostava, eikä tunnu ottavan itseään liian vakavasti, ainakaan lyriikoista päätellen. Kappaleen protagonistin eeppinen juomareissusaaga ei mitään kirjoitusalan palkintoja tule voittamaan, mutta ajaa asiansa. Soitannollisesti kappale on yksinkertaisemmasta päästä, muttei kuitenkaan liian monotoniseksi äidy: toisen säkeistön riffi kuulostaakin hyvin paljon ”Paranoidilta”. Kaiken kaikkiaan kappale on varsin hauskaa kuunneltavaa, ja kappaleen kertosäe on yllättävän pahasti pääkoppaan ujuttautuva korvamato. Normipäivä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappaleen pääset kuuntelemaan bändin Bandcamp-sivulta.

Suomen TeXas Facebookissa.

normipäivä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

arseeniveljet - 2016Arseeniveljet – ”Kakkaa lattialla”

Täällä taidetaan tarvita siivoojaa. Helsingistä kotoisin oleva bändi lähestyi Demonurkkaa bändin nimen omaavalla demollaan. Kuten kappaleen nimestä voisi uskoa, kappale ei järin laajamittainen konseptityö ole. Itse kappale on lyhyt, hieman alle puolitoista minuuttia kestävä viharykäisy. Lyriikat koostuvat kappaleen nimen toistosta, valituista sanoista peräalueen toiminnasta sekä kaiken maan hassuista huudahteluista. Bändin laulajan ääni kuulostaakin häkellyttävän paljon sisäisiin erimielisyyksiin hajonneen yhden miehen Paska-bändiltä, lieneeköhän sitten vaikutteita siitä otettu. Uuden sukupolven ”Pissaa ja paskaa” tämä ei kuitenkaan ole, mutta on ehdottomasti tarttuva ja yksinkertainen rykäisy, vaikka ei sen enempää oikein ole.

Arseeniveljet Facebookissa.

kakkaakaikkialla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

the obscenes - demo 2016The Obscenes – ”Fear and Hate”

Helsingistä ponnistava The Obscenes lähestyi Demonurkkaa aiemmin tänä vuonna julkaistulla demollaan, jolta nappasin demon ensimmäisen kappaleen ”Fear and Hate”. Artikkelin muiden bändien edustavan raaempaa ja likaisempaa punkia, on The Obscenes huomattavasti melodisempi tapaus, tuoden mieleen The Heartburns-yhtyeen. Tarttuva tapauskin on kyseessä, sillä kappaleen yksinkertainen, joukkohuudoin laulettu kertosäe on aivan tajuttoman tarttuva ja päähän jäävä. Kappale on myös muita monipuolisempi, sen sisältäessä kitarasoolon ja rutkasti melodiaa. Nautin, tämän tahtiin kelpaa jorata!

Kappaletta ei valitettavasti löydy kansan kuunneltavaksi Youtuben tai Bandcampin maailmasta, mutta demolta on kuunneltavissa kaksi muuta kappaletta Youtubessa.

The Obscenes Facebookissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

joraus

 

Viikon voittaja on ehdottomasti kolmesta bändistä parhaan kappaleen tarjoillut The Obscenes, muiden bändien suoritusten ollessa kuitenkin hyvin hommansa ajavia kappaleita. Bändi pääsee kisaamaan paikasta tulevan kesän Dark River -festivaaleilla.

Jos haluat bändisi demon Demonurkan synkkään syyniin, voit sen lähettää osoitteeseen http://kaaoszine.fi/demoupload/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat