Demonurkka vol. 45 (vko 49/2016)

rp_Demonurkka-2015-245x173.jpgIndustrial metal on kolmea demoläjästä tongittua yhtyettä yhdistävä tekijä tällä erää. Koneilla maustettua metallia meille tarjoilevat Northern Genocide, Saved From Ourselves ja Random Seizure, joista parhaan kappaleen tehtaillut poppoo pääsee kilpailemaan tulevaisuudessa selviävistä palkinnoista. Viikon paras kappale selviää jutun lopussa.

 

 

 

Northern Genocide – ”Supernovanorthern-genocide

Lahdesta industrial metalin maailmankartalle ponnistusta yrittävä Northern Genocide toimitti noin vuosi sitten meille ”Planet Asylum” EP:nsä. Julkaisu koki kuitenkin silloin monien muiden demojen kohtalon ja hautautui mustan aukon lailla äänitteitä syövään demokasaan. Industrial metalia paiskovia yhtyeitä etsiessäni tämä julkaisu kuitenkin osui silmääni ja nyt se on kuunneltavana. Onneksi osui, sillä kyseessä ei olekaan yhtään hassumpi EP. Viidestä kappaleesta koostuva julkaisu on joka osa-alueelta ammattimaisuutta henkivä tuotos. Ajoittain meno tosin lipsahtaa vähän turhankin geneerisille laduille. Täysin omia latuja onnistuvat tallomaan hienoilla melodioilla kyllästetty päätöskappale ”Tartaros” sekä avausraita ”Supernova”, jonka vahvuus löytyy sen menevästä kertosäkeestä sekä loistavasta, ja tämäntyyppiselle musiikille varsin harvinaisesta kitarasoolosta. Jos yhtyeiden hyvyys mitattaisiin kitarasoolojen tasossa, Northern Genocide olisi jo hyvin lähellä maailmanlaajuista kärkeä.


Northern Genocide Facebookissa

northern-genocide

 

Random Seizure – ”Random Saloonrandomencountercover

Rammsteinin ja Turmion Kätilöt vaikutteikseen ilmoittava Random Seizure julkaisi kuluvan vuoden huhtikuussa neljä kappaletta sisältävän ”Random Encounter” EP:n. Julkaisu on kouluesimerkki siitä kuinka kappaleet sovitetaan niin täyteen, että kuulijan päätä alkaa särkeä viimeistään kolmannen kappaleen kohdalla. Päänsärkyä uhmaten olen kuunnellut EP:tä ja yrittänyt löytää siitä hyviä puolia, siinä kuitenkaan turhan hyvin onnistumatta. Onneksi korviini kantautui yhtyeen vanhempaa tuotantoa kappaleen ”Random Saloon” muodossa, jolloin hyviä puolia ei enää tarvinnut etsimällä etsiä. Voin hyvillä mielin sanoa pitäväni kappaleesta muun muassa sen mehevien junttariffien ja naurettavan tarttuvalla kosketinsoitinmelodialla kuorrutetun kertosäkeen ansiosta. Kappaleen miksaus ei ole kaksinen, mutta rakennuspalikat ovat sen verran hyvin kohdillaan, että veisun hitikkyyttä ei voi olla huomaamatta. Otan kunnon lännenmiehen tapaan oikeuden omiin käsiini ja pistän ”Random Encounter” EP:n kappaleiden sijaan vanhempaa Random Seizurea soimaan. Saluunan ovet auetkoon.


Random Seizure Facebookissa

random-seizure

 

Saved From Ourselves – ”Born Live Diesaved-from-ourselves

Lappeenrannasta tuleva Saved From Ourselves lähestyy Demonurkkaa omakustanteisella ”Metamorphosis”-albumillaan. Kolmetoista kappaletta sisältävä julkaisu on raskas kuuntelukokemus, sillä puhtaat laulut kiertävät nuotit välillä hyvinkin kaukaa, eikä se englannin lausuminenkaan ihan kauhean tarkasti maaliin osu. Melodiat sen sijaan ovat yhtyeen suurin vahvuus, sillä ne kuulostavat toteutuksesta huolimatta pääosin mainioilta. Albumin kolmestatoista kappaleesta parhaat ovat vahvalla kertosäkeellä varustettu ”Born Live Die”, melodinen ”Monster In Me” ja äkäinen ”Speak In Tongues”. Levyn parhaan kappaleen titteli menee kappaleelle ”Born Live Die” sen hitikkään kertosäkeen sekä melodisen välikohdan ansiosta. Saved From Ourselvesistä voi tulla vielä iso juttu, jos yhtye jaksaa keskittyä jo varsin hyvässä terässä olevan sävelkynänsä lisäksi myös laulutaitojensa ja ääntämyksen teroittamiseen.


Saved From Ourselves Facebookissa

saved-from-ourselves2

 

Kolmesta kovan luokan kappaleesta oli haastava valita voittajaa. Päädyin lopulta Northern Genociden kappaleeseen ”Supernova”, muun muassa sen loistavan kitarasoolon ansiosta.

 

Jos mielit yhtyeinesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkäähän demosi KaaosZinen suuntaan tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Kommentit