Demonurkka vol. 53 (vko 7/2017)

Mustaa sunnuntaita Demonurkasta. Tämän viikon teema on black metal, joka yhdistää verisiteen lailla kolmea demoläjän mustasta sisuksesta löytämääni yhtyettä. Nämä mustan metallin sanansaattajat ovat Angra Ahriman, Lucy For Love ja Ruin, joista jokaiselta olen valinnut omasta mielestäni parhaan kappaleen teille soitettavaksi. Parhaan kappaleen mustista sisuksistaan syössyt yhtye selviää jutun lopussa.

Angra Ahriman – ”Stalker In The Night” 

Jo vuonna 1995 perustettu Angra Ahriman ei ole kaikista hätäisin yhtye, sillä se on olemassaolonsa aikana pistänyt ulos vasta kaksi julkaisua. Toinen julkaisuista on split-levy Daivadanan kanssa ja toinen kahdeksasta kappaleesta koostuva ”Infernal Intoxication” -omakustanne. Verkkainen tahti selittyy noin kymmenen vuoden horroksella, jota Angra Ahriman nukkui vuosituhannen vaihtumisen yli, kunnes toinen yhtyeen kahdesta jäsenestä, Bileam, päätti herättää hirviön unestaan ja jatkaa toimintaa, mutta tällä kertaa madridilaisen sessiorumpali Zehin kanssa. Demonurkkaan olemme saaneet vuonna 2016 ilmestyneen ”Infernal Intoxication” -omakustanteen, jonka kaksikko on raapinut selkänahastaan. Levyn kahdeksan kappaletta muodostavat kelpo kokonaisuuden, joka kestää hyvin kuuntelua muun muassa siksi, että kappaleet eroavat juuri sopivasti toisistaan. Yhtyeen riffikynä on todella veikeässä ja monipuolisessa terässä, mikä tulee hyvin esille levyn nimikkokappaleen ylivilkkaassa pääriffissä. Toinen oivallinen esimerkki riffikynän terävyydestä on kappaleen ”The Devourer” melodinen välikohta. Vahvoista kappaleista on vaikea valita parasta, mutta menköön titteli tällä erää bassointrolla alkavalle ja väkevästi eteenpäin rullaavalle levyn aloituskappaleelle ”Stalker In The Night”.

Lucy For Love – ”Open Up Your Eyes

Helsingin Vallilassa on studio, jonka uumenissa syntyy mustaa metallia. Siellä sitä valmistaa yhtye nimeltä Lucy For Love. Nyt neljä yhtyeen kappaletta on löytänyt tiensä Demonurkkaan. Kappaleet muodostavat hyvän kokonaisuuden, vaikkei yhtye olekaan niitä minkään nimen alle jäsentänyt. Kappaleista ”Black Flame” ja ”Satan’s Reign” tarjoilevat sahausriffejä kun taas ”Bellum Omnium Contra Omnes” sisältää jopa puhtaita kitaroita. Kappale ”Open Up Your Eyes” sen sijaan haiskahtaa 2000-luvun Satyriconilta kappaleen pääriffin ja sitä tukevan käännetyn rumpukompin ansiosta. Kappaleista on haastava valita parasta, sillä ne eroavat tyylillisesti toisistaan. Valinta on kuitenkin tehtävä, joten menköön parhaan kappaleen titteli kappaleelle ”Open Up Your Eyes” oivallisen pääriffin ansiosta. Kunhan muutkin kappaleen osaset yltäisivät pääriffin tasolle, voisi kyseesä olla jopa jonkinasteinen black metal -hitti.

Lucy For Love Facebookissa

Ruin – ”Unbless My Lonely Journey

Ruin ei käytä turhia täytesanoja saatekirjeessään, sillä siitä selviää vain, että yhtye on perustettu Kangasniemellä vuonna 2014 ja että genre on black metal. Musiikkiaan Ruin on kuitenkin toimittanut Demonurkkaan jopa neljän kappaleen verran. Kappaleet ovat sävellyksellisesti kelpo tasoa, ja niissä on hyviä ideoita – tosin hyvät ideat täytyy monesti kaivaa korviinsa aivan liian kovalle miksattujen vokaalien alta. Onneksi kappaleissa on oivallisia instrumentaalisia kohtia, joista tälläkin miksauksella pystyy nauttimaan. Näistä kohdista kappaleen ”Unbless My Lonely Journey” instrumentaalinen outro on oiva esimerkki.

Ruin Facebookissa

Viikon paras kappale on ”Stalker In The Night”, jonka oivallinen Angra Ahriman on syössyt sisuksistaan. Yhtye pääsee täten kilpailemaan vielä julkistusta odottavista palkinnoista.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa http://kaaoszine.fi/demoupload/