Demonurkka vol. 61 (vko. 15/2017)

Tämän viikon Demonurkassa keskitytään suomenkieliseen rockiin. Demojen sankasta joukosta olen kaivanut kolme yhtyettä kyseistä genreä edustamaan. Nämä kolme kotimaisella tekstinsä kirjoittavaa yhtyettä ovat Saunatonttu, Pullon Puheenvuoro ja Rautalintu, joilta jokaiselta olen valinnut väkevimmän kappaleen teille soitettavaksi. Viikon parhaan värssyn rustannut yhtye selviää jutun lopussa.

 

Saunatonttu – ”Lukihäiriö

Veikeästi nimetty Saunatonttu lähestyy Demonurkkaa ensimmäisellä demollaan. Kyseinen julkaisu koostuu kahdesta kappaleesta, jotka ovat nimiltään ”Kukkahattu” ja ”Lukihäiriö”. Näistä ”Kukkahattu” muistuttaa pääriffinsä puolesta aavistuksen Sielun Veljet -yhtyeen klassikkoa ”Peltirumpu”. Ismo Alangon vaikutus ei jää pelkästään kappaleen musiikilliseen suuntaan, sillä suomirock-legendan vaikutus on kuultavissa myös laulusoundissa. Demon toinen kappale on väkevillä riffeillä rikastettu ”Lukihäiriö”, jossa on Alangon lisäksi kuultavissa myös aavistus Don Huonoja. ”Lukihäiriö” vie demon parhaan kappaleen kunniamaininnan menevien riffien lisäksi myös ajankohtaisilla sanoituksillaan. Sen verran toimivan kappaleen ovat Saunatontun kaverit kasanneet, että jään kiinnostuneena odottamaan, mitä nämä eteläkarjalaiset saavat tulevaisuudessa aikaan.

Saunatonttu Facebookissa

Pullon Puheenvuoro – ”Sulje silmät

Seinäjokelainen Pullon Puheenvuoro on pistänyt pihalle toisen EP:nsä. Kyseinen julkaisu kulkee nimellä ”Helvetin valssi” ja sisältää viisi kappaletta. Selkeää hittiä EP:llä ei ole, mutta ”Sulje silmät” erottuu edukseen omaperäisillä riffeillä ja melodisella kertosäkeellä. Kappaleen laulumelodioista ja laulajan soundista tulee vähän mieleen Marko Annalan vokalisointi Mokoman hitaammissa kappaleissa, mikä ei välttämättä ole yhtään hassumpi assosiaatio ottaen huomioon, että kyseessä on yksi Suomen menestyneimmistä metalliyhtyeistä. Mokoman tasolla Pullon Puheenvuoro ei vielä ole, mutta sävellyskynät on tehty teroitettaviksi.

Pullon puheenvuoro Facebookissa

Rautalintu – ”Sunnuntai

”Rockia suomeksi” lukee Rautalinnun saatekirjeessä. Osuva määritelmä, sillä rockiahan yhtyeen musiikki on ja suomeksi kuuluvat lyriikat ”Lääkkeet”-EP:n kappaleissa menevän. EP:n neljä kappaletta ovat piristävää kuunneltavaa musiikin ja etenkin tekstiensä puolesta. Julkaisun paras kappale on omaperäisillä sanoituksilla varustettu ”Sunnuntai”, joka käsittelee aidontuntuisesti pikkukylän arkea. Lähin yhtymäkohta kappaleen teksteihin lienee Pauli Hanhiniemen Kolmas Nainen -yhtyeelle kirjoittamat tekstit. Myös musiikillisesti kappaleesta tulee tulee hiukan mieleen Kolmas Nainen.

Rautalintu Facebookissa

Viikon väkevimmät värssyt ovat kappaleessa ”Lukihäiriö”, josta on vastuussa Saunatonttu, tuo Ismo Alangon ja Don Huonojen lehtolapsi. Saunatonttu pääsee täten kilpailemaan tulevaisuudessa selviävistä palkinnoista.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentit