Festariennakko: Nummirock 2017

Gaahl’s Wyrd

Juhannus ja sen mukana Nummirock on enää reilun viikon päässä, joten PNA-oireet alkavat olla jo melko vakavia. Nummirock ei ole vain festari, se on juhannuksen elämäntapa – kysykää vaikka Penalta! Mutta millaista musiikillista antia tuolla juhannuksen puuhamaalla on tänä vuonna tarjolla? Mitä nyt vähintäänkin olisi hyvä raahautua tsekkaamaan omasta leiristään?

Keskiviikko 21.6.

Viimevuotiseen tapaan vauhtia juhannukseen otetaan muutaman bändin voimin jo keskiviikkona. En ole onnistunut aikaisemmin livenä näkemään Kaunis Kuolematon -bändiä, joten se täytyy keskiviikkona katsastaa.

Torstai 22.6.

Juhannusaaton aattona festaroidaankin jo vähän useamman bändin voimin ja musiikkia kuullaan kahdelta eri lavalta. Torstain ohjelmassa on useampikin hieno bändi, esimerkiksi Batushkan lämppärinä Turussa vakuuttanut Korgonthurus, suomalaiseen juhannukseen hyvin sopiva folk-metallipoppoo Ensiferum sekä hollantilainen sinfonista black metalia musisoiva Carach Angren. Jos kuitenkin tulet torstaina jo alkuillasta paikalle, kannattaa suunnistaa seitsemän aikaan Kaaoszinen lavan tietämille, koska sieltä pakanallista sanomaansa Nummijärvelle julistaa Vorna. Ehkäpä keikalla kuullaan tämä bändin uusin single:

Perjantai 23.6

Juhannusaattona pyöriskellään alasti ruispellossa ja kerätään rehuja tyynyn alle, vai mitä näitä juhannustaikoja nyt olikaan. Toinen mahdollisuus on nauttia hyvästä metallimusiikista, jota on yllin kyllin tarjolla Nummirockin neljällä lavalla. Itseäni kiinnostavat ainakin S-Tool, Huora ja tietenkin juuri levyn julkaissut Ajattara, joka harmillisesti soittaa samaan aikaan Manowar-coverbändi Kill with Coverin kanssa (pakko sitäkin on käydä kuuntelemassa!). Mutta Nummijärvelle tulee myös Gaahl. Satan!

Lauantai 24.6.

Lauantai on itselleni bändikattaukseltaan vähiten kiinnostava päivä, vaikka tokihan tarjolla on kovia kotimaisia (esim. Insomnium ja Korpiklaani) ja italialaista power metalia a’la Rhapsody. Mutta kyllähän nyt juhannuksena täytyy humpat laittaa pystyyn! Nähdään humppamadossa.

Jos yhä mietit, mitä tehdä juhannuksena, niin nyt äkkiä lippukauppaan. Nähdään Nummirockissa!

Kuvat: Markus Helander (Nummirock 2016) ja ExtremMetal (Gaahl’s Wyrd promokuva)

Kommentit