Ghost Machinery – Evil Undertow

Olisipa itselläni yhtä paljon luovuutta ja energiaa kuin Pete Ahosella! Sen lisäksi, että hän on yhden lapsen isä, pyörittää hän päivätöidensä lisäksi vielä kolmea bändiäkin! Näistä tällä hetkellä eniten pinnalla on ehkä Burning Point, mutta myös Stargazery sekä Ghost Machinery ovat varsin aktiivisia. Jälkimmäinen julkaisi hiljattain uuden ”Evil Undertow” -levynsä, ja pitihän se ottaa kuunteluun. Ainakin itselläni on ollut hieman ikävä Peten vahvaa lauluääntä, vaikka Nitte Burning Pointiin täydellisesti sopiikin. Ghost Machinery onkin tällä hetkellä ainoa bändi, jossa Pete on päävokalistina.

Heti alkuun on pakko mainita, että Ahosen ääni toimii edelleen yhtä loistavasti kuin aina ennenkin. Falsetit kajahtavat todella kirkkaasti, ja laulusoundi tuo ainakin minulle mieleen Ronnie James Dion (R.I.P) parhaat päivät. Tulikin naureskeltua, että jos jätkä olisi aloittanut uransa 70-luvulla, saattaisi hän olla nykyään Dion maineessa. Myös musiikillisesti moni kappale tuo hyvin vahvasti ”Holy Diver” -levyn mieleen, vaikka vaikutteita on selkeästi aina speed metalista thrashiin. Ghost Machinerya ei voi syyttää ainakaan  väkinäisestä progeilusta, sen verran suoraviivaista perinnemetallia yhtyeen uusinkin levy edustaa.

Koska Kaaoszinessa on nosteltu hattua viime aikoina enemmän kuin laki sallii, nostan itsekin Ghost Machinerylle kuvitteellista hattuani biisimateriaalin todella kovasta laadusta. Yhtäkään varsinaista täytebiisiä levylle ei ole mahtunut – minulle kun tuppaa kasarimetalia kuunnellessa muodostumaan tietyt suosikit levyiltä, joita sitten tulee jauhettua soittolistalla läpi ja muut unohtuvat täysin. Toki myös ”Evil Undertow” -levyltä muutama biisi nousee ylitse muiden, kuten ”Go To Hell (That’s Where You Belong)”, loistavan intron sisältävä voimaballadi ”No Easy Way Out” sekä Blind Guardianin vahvasti mieleen tuova ”The Last Line Of Defence”. Laadun vaihtelu on kuitenkin todella pientä, ja kaikki levyn kappaleet kestävät useammankin kuuntelun helposti.

Varsinaisia heikkouksia levyltä ei löydy kaivamallakaan, mutta aivan kiitettävää arvosanaa en silti pysty ”Evil Undertowlle” antamaan. Levy on käytännössä kuultu jo ensimmäisellä soittokerralla, eikä uusia koukkuja löydy tarkemmalla kuuntelulla. Kovin suurta klassikkoarvoa en levyllä näe, mutta eiköhän tätä tule soittimessa pyöritettyä silloin tällöin harvakseltaan vähintään taustamusiikkina. Siihen tarkoitukseen en tällä hetkellä juuri parempaa levyä voisi kuvitella.

8½/10

Kappalelista:

1. Arms Of The Strangers
2. Fatal
3. Kingdom Of Decay
4. Go To Hell (It’s Where You Belong)
5. Evil Undertow
6. Brave Face
7. Tools Of The Trade
8. No Easy Way Out
9. Dead Inside
10. Lost To Love
11. The Last Line Of Defence

Ghost Machinery Facebook

Kirjoittanut: Miika Hänninen

Kommentit