Gian – All Life Erased

Gian on kunnon suomalaista metallia veivaava yhtye, joka ponnistaa Äänekoskelta. Tämä jo kunnioitettavat kymmenen vuotta kasassa ollut yhtye on saanut valmiiksi debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä ”All Life Erased”. Katsastetaan, mitä Gian on saanut kasaan.

Albumi alkaa ”traumaattisesti” ”Trauma”-nimisellä kappaleella, joka murskaa päitä massiivisella kitarariffillä. Samoilla linjoilla jatketaan, kun ”Bloodstorm” aloittaa mesoamisen. Tässä kappaleessa puhdas laulu ja örinä sulautuvat kertsissä hyvin yhteen. ”Bloodstorm” onkin ehdottomasti yksi tämän albumin helmistä, joka vähintäänkin kannattaa kuunnella läpi.

”All Life Erased” on kappale, joka täytyy muutaman kerran katsastaa läpi, jotta tajuaa, miksi se on valittu albumin nimikkokappaleeksi. Se kuvaa hyvin koko ”All Life Erased” -albumia: energistä, raivokasta ja kierolla tavalla rivoa melodista death metallia, jossa on pieniä säväyksiä thrash metallista. ”Zombiechrist” puolestaan  on ralli, jota ei todellakaan kannata tuomita ensimmäisen kuuntelukerran perusteella. Uskon, että tämä biisi toimii keikoilla paremmin kuin albumilla – ainakin yleisöä huudattavan kertsin perusteella. Albumilla se ei kuitenkaan tunnu pääsevän samoihin oikeuksiin kuin sen ulkopuolella.

”No Absolution” on ehdottomasti yksi levyn lempikappeleistani. Siihen rakastuu ensimmäisellä kuuntelukerralla viimeistään siinä vaiheessa, kun kappaleen rauhallisempi osuus pärähtää käyntiin. Se edustaa täysin erilaista puolta kuin albumin muut kappaleet: ”No Absolution” on rauhallinen, synkkä ja haikea. Albumin päätösraitana kuullaan ”Capital Punishment”, joka palaa taas vanhaan tyyliin, jota kuultiin albumin alussa. ”Capital Punishment” päättää albumin kuin virkkeen, eli pisteeseen.

Gianin debyyttialbumi on yllättävän yhtenäinen kokonaisuus. ”All Life Erased” ei juurikaan sisällä mitään kauheita katastrofikappaleita, jotka tuntuisivat selviltä täytteiltä. Jos täytyisi kuitenkin valita albumin heikoimmat kappaleet, minun on pakko vastata ”Burn” ja ”Self-Immolation Party”. Kyseiset kappaleet eivät yksinkertaisesti iske yhtä lujaa kuin muut albumin kipaleet. Täysin epäonnistuneita ne eivät kuitenkaan ole, mutta niistä puuttuu se iskevyys, joka esimerkiksi ”A Perfect Shotissa” on. Tästä yhtyeestä löytyy kyllä potentiaalia. En malta odottaa yhtyeen seuraavaa lättyä!

8 / 10

Kappalelista:
1. Trauma
2. Bloodstorm
3. All Life Erased
4. Zombiechrist
5. Self-Immolation Party
6. Burn
7. A Perfect Shot
8. Pain And Pleasure
9. Aggression Unleashed
10. No Absolution
11. Capital Punishment

https://www.facebook.com/gianmetal

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentit