Horseneck – Heavy Trip

Stoner-musiikkiin hurahtaneena väkisinkin pistää silmiin levy, jonka nimi on “Heavy Trip”. En ollut pettynyt ensikuuntelun jälkeen. Vaikka muita määritteleviä termejä bändin kohdalla oli esim. post-hardcore, ei se karkottanut pois Horseneckin ääreltä.

Sacramentolaisten louhinta ja riffittely ilmenee väkevänä. Kyseisessä genressä kun on liian helppoa tehdä tylsää musiikkia. Kakkosraita ”Michael Caine” potkii mukavan monipuolisella rakenteellaan. Sanoituksista kun ei kauheasti ota selvää, olisi mielenkiintoista tietää mikä läppä on nimetä kappaleitaan ihmisten nimillä. Rumpali Jess Gowrien kannutus on perinteistä amerikkalaista jumimeininkiä hyvin toteutettuna. Studiossa ja jälkikäsittelyssä on tehty asiat oikein, rumpusoundit ovat tärkeä osa kokonaisuutta tämän tyyppisessä musiikissa.

Mielenkiinto pidetään yllä laulutyylejä vaihtelemalla kappaleiden välillä. Pelkkä huuto tuskin jaksaisi pitää pään nyökkymässä koko “raskaan reissun” ajan. Yhtyeen vaikutteet kuuluvat selkeästi läpi: Red Fangin voima yhdistettynä Queens of the Stone Agen melodisuuteen.

Vaikka bändi on soittanut yhdessä jo vuosia ja julkaisee ensimmäistä levyään vasta nyt, se kuulostaa kuitenkin tuoreelta bändiltä. Kunhan vain sävellyskynässä mustetta piisaa, niin Horseneck on tervetullut lisä kyltymättömien savupäiden ämyrien täytteeksi.

7/10

Kappalelista:
1. Bird Worried
2. Michael Caine
3. P.A.G.
4. Smokin’ Stacks
5. Hangman
6. Bobby Brown
7. No Gods
8. Lester Vitalis
9. Basket of Snakes
10. Plow The Road

Levyn voit kuulla ennakkoon täältä

Horseneck Facebookissa

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

Kommentit