Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 18

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Lost Beyond Redemption

Lost Beyond Redemption

Lost Beyond Redemption on tamperelainen melodista metalia veivaava bändi, joka on pitkään ja ahkerasti tahkonnut tietään kohti mainetta ja kunniaa. Useamman vuoden rankan treenaamisen tuloksena ei kuitenkaan ole ollut sitä läpimurtoa, joka olisi auttanut bändiä singahtamaan suurempiin ympyröihin. Tämä artikkeli kertoo Lost Beyond Redemptionista: bändistä, joka voisi olla jotain suurempaa.

Bändin esiaste sai alkunsa kymmenisen vuotta sitten hyvin perinteisellä kaavalla: kaveriporukalla kuunneltiin heviä ja todettiin: “Olis kivaa soitella.” Sanoista tekoihin, bändiä kasaan ja nenät kohti treenikämppää. Trivium, As I Lay Dying, Killswitch Engage ja Arch Enemy suunnannäyttäjinään, porukka aloitti soittamisen kuten monet tuhannet nuoret hevibändit kautta aikojen — opettelemalla omia  suosikkibiisejään ja tekemällä niistä covereita. Pikkuhiljaa soittotaitojen kehittyessä, bändi alkoi muovautua ”ihan oikean bändin” suuntaan. Varsinainen Lost Beyond Redemption perustettiin tuon esiasteen jäänteille 2011-2012 taitteessa, kun Matti Hänninen ja Teemu Parto rekrytoivat Teemun veljen, Timon, kitaran varteen sekä laulamaan cleaneja. Kun vielä basson varteen houkuteltiin Ville Järvinen, niin kokoonpano oli kasassa. Tuossa välissä alkoi myös luontainen siirtyminen covereiden opettelusta oman materiaalin säveltämiseen ja koko bändin soitettavaksi.

2013-2015 välisenä aikana bändi julkaisi SoundCloudin kautta neljä biisiä. Kappaleet bändin tuotti itse ”tein itse ja säästin” -mentaliteetilla. Koska kukaan ei tiennyt mitään äänittämisestä, myös se tehtiin luonnolisesti itse alusta asti opettelemalla. Vuonna 2015 bändi julkaisi myös ensimmäisen musiikkivideonsa ”Gone”-kappaleesta. Keikkailun lisäksi bändi kävi hakemassa kokemusta ja palautetta vuoden 2015 Kukkona tunkiolla -bändikilpailusta. Rauhallisesta nousujohteisuudesta huolimatta bändin toiminnassa tuli 2015-2016 taitteen jälkeen suvantovaihe, jonka aikana Timo Parto jätti bändin omien kiireidensä vuoksi. Nykymuotonsa bändi sai, kun Timo Talvitie saapui kesällä 2016 Timoksi Timon paikalle täyttämään paikan toisen kitaran varresta Matin ottaessa haltuun screamien lisäksi koko vokaalipuolen. Ville kuitenkin poistui vakikokoonpanosta omien musiikkiprojektiensa pariin lähes heti uuden kitaristin saavuttua bändiin syksyllä 2016, jättäen Lost Beyond Redemptionin vaille basistia.

Miehistönvaihdoksista ja tämän hetkisestä basistin puuttumisesta huolimatta bändi ei ole jäänyt tuleen makaamaan. Uutta materiaalia on kirjoitettu ja treenattu — muutaman biisin osalta ihan nauhoituskuntoonkin. Lost Beyond Redemptionilta on tulossa lähiaikoina ulos kolmen biisin ”Through the Deepest Black” -niminen EP, josta yhden biisin maistiainen on juuri julkaistu lyriikkavideon kera YouTubessa. Pitkän hiljaiselon jälkeen bändi alkaa jälleen aktivoitumaan toden teolla. Keikoilla bändiä pääsee näkemään varmasti heti, kun sopiva kaveri basson varteen löytyy.

Lost Beyond Redemptionin vaikutteet ja tanakka pitkä historia ovat muovanneet bändiä melodiavetoisen modernin ja teknisen metalin suuntaviivoihin, sisältäen myös pieniä metalcoremaisia vivahteita siellä täällä. Tarkoitus on kuitenkin toteuttaa menevää, melodista ja paikoitellen myös teknistä metalia, jonka vokaalipuoli pitää sisällään niin screameja kuin puhtaitakin vokaaleja. Vaikka bändi on ollut kasassa jo kymmenen vuotta, on se kulkenut tietään suhteellisen tuntemattomana ja pienten piirien tiedossa. Rauhallisesti ja omaan tahtiinsa, välillä hitaammin ja välillä nopeammin, mutta aina eteenpäin.

Lost Beyond Redemption
Matti Hänninen – Kitara & Vokaalit
Timo Talvitie – Kitara
Teemu Parto – Rummut

Lost Beyond Redemption Facebookissa
Lost Beyond Redemption Soundcloudissa

Kommentit