Isänmaan Toivot – uutta metallia Suomesta, osa 2

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on enemmän metallibändejä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon niitä pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. NightwishHIMChildren of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Eartheria

Eartheria

Porista kotoisin oleva modernia, melodista death/thrash-metallia soittava Eartheria perustettiin kylmän ja pimeän kevättalven syleillessä kolkkoa kaupunkia vuonna 2014. Triona aloittanut yhtye haki vielä muotoaan, ja vasta kitaristi Lauri Unkilan liityttyä bändiin oli lopullinen kokoonpano kasassa.  Vuoden 2015 joulukuussa Eartheria oli valmis studioon, jossa sai alkunsa bändin ensimmäinen EP ”Throes Of Time”, joka julkaistiin Music Kickupin kautta. EP otettiin hyvin vastaan, minkä johdosta bändi pääsi maistamaan keikkailun makua, ja vuoden 2016 aikana bändi pääsi esiintymään myös livenä. Keikkamenestys ja tuore kiinnostava soundi avasivat ovia, ja tähän mennessä bändin suurimpiin keikkoihin mahtuvat vuoden 2016 Porispere-festivaaliesiintyminen ja Lost Societyn lämmittelykeikka Porin Bar Kinossa.

Vuosi 2017 alkoi lupaavasti uuden materiaalin työstämisen merkeissä musiikillisten vaikutteiden ollessa niin Sylosis-, Rivers of Nihil-, Mastodon-, kuin Gojira-tyyliset bändit, ja EP:n nauhoitukset alkoivat paikallisessa Entropy Studiossa. Tulevaa, vielä nimeämätöntä levyä bändi on suunnitellut julkaistavaksi tämän vuoden marras-joulukuussa.

Eartherian soundi on luonnollisesti hieman muuttunut ensimmäisestä julkaisusta. Alati kehittyvältä bändiltä on jatkossakin odotettavissa teknistä, riffipainotteista ja melodista death metallia. Bändin soittotaitojen ja -tekniikan hioutuessa kohti terävämpää timanttista kärkeä on odotettavissa enemmän keikkoja ja uusi uljas nimi Suomen metallibändien kartalle.

Eartheria keikalla seuraavan kerran lauantaina 19.8. Porin Rock Bar Montussa In These Chainsin ja Blowtorchin kanssa.

Eartheria
Juha-Pekka Leino – kitara/vokaalit
Lauri Unkila – kitara
Janne Rosholm – basso
Mikko Ojakoski – rummut

Julkaisut
Throes Of Time (EP, 2015)

Eaertheria Spotifyssa,  iTunesissa, ja Eartheria Soundcloudissa

 

Kommentit