Kauhistuttavaa okkultismin teemaista doom metallia tarjoaa Abysmal Griefin viides kokopitkä ”Blasphema Secta”

Italialainen Abysmal Grief on säestänyt kahdenkymmenen vuoden ajan okkultismin ja kauhun täytteistä doom metallia. Yhtyeen sävelkynät ovat jälleen sauhunneet uusien teosten ja ideoiden myötä, jolloin uuden albumin tekemiseen on tarpeeksi materiaalia. Täten uusien teosten myötä kolkon haudan takaa on noussut ”Blasphema Secta”, joka on orkesterin viides kokopitkä.

”Blasphema Secta” koostuu kuudesta raidasta, joista kaksi ovat intro-kappaleita. Periaatteessa yhtye on rakentanut strategiansa neljälle eri teoksella, jolla lumota uudet ja vanhat kuulijat kauhun sfääreihin. Uuden kuulijan korvin ensimmäisenä kiinnittää huomion juurikin bändin mainostamaan kauhuteemaiseen musiikkiin, missä ”Blasphema Secta”-albumilla on hyvin onnistuttu luomaan. Tiivistetyin sanoin tunnelma vie hyvin pitkälti pimeään keskiaikaan.

Isommat ongelmat piilevät pahemmin levyn sävellyksissä. Vaikka kauhuteemat osuvat ja uppoavat kiitettävästi mieleen, niin kappaleiden rakenteet ja soitot tuntuvat melko tylsiltä ja paikalleen junnaavilta tekeleiltä. Eikä yhtyeen lauluosuuksien hoitavan Labes C. Necrothytuksen suoritukset paranna tilannetta, sillä pahimmillaan solisti kuulostaa joltain krapulaiselta mörökölliltä. Albumin paras tuotos kaikkien muiden törkyjen keskeltä on ”Witchlord”, sillä kyseiseltä teokselta voidaan kuulla naisvokaalin taikaa. Harmi, että tähänkin kappaleeseen on vaikea palata uudestaan, kun sen on saanut yhden kerran kuunneltua läpi. Siitä suuri kiitos solistille.

Abysmal Griefin viides teos ”Blasphema Secta” ei onnistu täysin säväyttämään kuulijat. Levyltä löytyy ne hyvät osapuolet, kuten tunnelma, mutta kappaleet ovat itsestään jo sellaisia teoksia, että niistä ei tahdo löytyä uudelleenkuunteluarvoa. Sääli, sillä jo pelkästään okkultismisella ja kauhun täytteisellä tunnelmalla olisi voitu päästä pitkälle.

5/10

Kappalelista:

01. Intro (The Occult Lore)
02. Behold the Corpse Revived
03. Maleficence
04. Witchlord
05. When Darkness Prevails
06. Ruthless Profaners

Abysmal Grief Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit