Kitaravirtuoosi Steve Vai Suomeen kesäkuussa

Steve VaiMaailman arvostetuimpiin kitarataitureihin lukeutuva Steve Vai saapuu konsertoimaan Helsinkiin kesäkuussa. Steve Vai nousee Helsingin Kulttuuritalon lavalle torstaina 9. kesäkuuta osana laajaa ”Passion and Warfare” -25-vuotisjuhlakiertuettaan. Liput Steve Vain juhlakonserttiin tulevat myyntiin Ticketmasterissa perjantaina 22. huhtikuuta klo 10. Ennakkomyynti on jo käynnissä Menolipussa ja Events Clubissa.

Steve Vai tunnetaan säveltäjänä ja tuottajana, joka on jättänyt hard rockiin oman näyttävän kädenjälkensä. Kolminkertaisen Grammy-voittajan albumeita on myyty kaikkiaan yli 15 miljoonaa ympäri maailman.

Soitto-opiskelunsa Steve Vai aloitti 12-vuotiaana Joe Satriani opettajanaan. Ammattimaiseksi muusikoksi hän ryhtyi 18-vuotiaana nuotintamalla Frank Zappan kappaleita ja kitarasooloja. Pian Zappa myös nosti hänet yhtyeensä soittajaksi 1980-luvun alussa.

Vai on kiertänyt maailmaa sekä soolomuusikkona, G3-kokoonpanossa että lukuisissa muissa yhtyeissä, kuten Alcatrazz, The David Lee Roth Band ja Whitesnake. Vai vastaa myös oman levymerkkinsä Favored Nations kautta julkaistujen sooloalbumiensa tuotannosta. Levymerkki on tuottanut myös kymmenittäin albumeita muille artisteille, joihin lukeutuvat mm. Tommy Emmanuel, Steve Lukather, Eric Johnson, Billy Sheehan ja Larry Carlton.

Steve Vai on todellinen monilahjakkuus, joka on luonut musiikkia myös elokuviin, videopeleihin sekä mainoksiin. Hän on myös saanut kunniatohtorin arvonimen Berklee College of Music and Musicians Institutessa.

Vai julkaisi 16. sooloalbuminsa, kriitikoiden ylistämän ”The Story of Lightin” vuonna 2012 ja esiintyi sen jälkeen kaikkiaan yli 250 kertaa 52 maassa. Vai on hiljattain tehnyt sopimuksen SONY/Legacyn kanssa, ja hänen tuoreimpia julkaisujaan on tupla-DVD-kokoelma Stillness In Motion – Vai Live in L.A.

Steve Vain Helsingin konsertin tuottavat yhteistyössä Live Nation Finland ja Eastway Live.

KONSERTTI:
Steve Vai (USA)
To 9.6.2016 Kulttuuritalo, Helsinki

LIPUT:
Myyntiin pe 22.4.2016 klo 10.
Palvelumaksuineen alkaen 59,50 / 54,50 euroa Ticketmasterista.

Ennakkomyynti käynnissä Menolipussa www.menolippu.fi ja Events Clubissa www.eventsclub.fi

Kommentit