Kobra And The Lotuksen Kobra Paige: Saavumme Suomeen marraskuussa ”erityisen” artistin kanssa

Kanadalainen Kobra And The Lotus julkaisi tänä keväänä ”Prevail I” -albumin. Nimensä mukaisesti levy on ensimmäinen osa albumikokonaisuutta, joka tulee täydentymään toisella osalla ensi vuoden puolella. Yhtyeen vokalisti Kobra Paige vastaili kysymyksiin, jotka koskivat ilmestynyttä ensimmäistä osaa sekä tulevaa ”Prevail II:ta.” Haastattelussa Paige kertoi mielipiteensä mielenterveyssairauksista sekä vihjaili, milloin yhtye tulee seuraavan kerran Suomeen.

Moro! Kuinka Kobra And The Lotuksen tämä vuosi on sujunut?

Paige: Toistaiseksi hyvin, kiitos kysymästä! Aloitimme vuoden kiertämällä Pohjois-Amerikkaa yhdessä Xandrian ja Once Humanin kanssa. Kiertäminen oli aivan mahtavaa niiden yhtyeiden kanssa. Tällä hetkellä matkaamme Euroopan halki festareilla ja kuvaamme muutamat videot ”Prevail II” -albumia varten. Toisen albumin on määrä ilmestyä aikaisin ensi vuonna.

Minkälaisen vastaanoton ”Prevail I” sai osakseen?

Paige: Levy on saanut parhaimman vastaanoton kaikista albumeistamme. Yhä useammat ovat löytäneet musiikkimme ja olemme kiitollisia siitä.

Prevail on mielenkiintoinen nimi albumille, sillä se viittaa siihen, että yrittäisitte kontrolloida tai saada muutettua toisen mieltä. Mitä haluatte kertoa albumin nimellä?

Paige: Albumin nimen keksi basistimme Brad Kennedy, eikä nimi olisi voinut olla osuvampi. Meille prevail tarkoittaa sisukuutta ja peräänantamattomuutta, jopa niiden suurempien haasteiden kohdalla. Sen on voiman ja uskon, jotka ovat kietoutuneina tällä albumilla, on tarkoitus kannustaa ja vahvistaa kuuntelijoita.

Millaisia asioita käsittelette albumilla?

Paige: Sanoitukset ovat hyvin haavoittuvaisia, tunteellisia sekä rehellisiä. Ne ovat monesti hyvin yksinkertaistettuja, mutta sen takia, että jokainen voi ymmärtää niiden sanoman. Albumi käsittelee ihmiskokemuksia, joissa on tarkoitus valottaa kamppailuja ja voittoja, joita ihmiset käyvät läpi. Sanoitusten tarkoituksena on tarjota alusta yhteisöllisyydelle ja paljastaa kuinka riippuvaisia ihmiset ovat toisistaan. Tarvitaan enemmän myötätuntoa ja tietoisuutta, jotta sitä voi huomioida. Jotkut kappaleista ovat tarkemmin kohdistettuja, kuten ”Light Me Up.” Tämä kappale kertoo mielenterveydestä ja masennuksesta, sellaisesta, mikä vaikuttaa 25 prosenttiin kaikista ihmisistä… Se on paljon.

“Prevail I” on nimensä mukaisesti ensimmäinen osa tupla-albumi kokonaisuutta. Olen ymmärtänyt niin, että toinen osa on jo valmiina, ja julkaisette levyn ensi vuonna? Minkälainen ajatus tupla-albumin takana oikein piilee?

Paige: ”Prevail II” oli alun perin tarkoitus tulla julkaistuksi ensimmäisen osan kanssa, jotta ne olisivat yhdessä vahvistaneet sitä kunnianhimoista sanomaa, ettemme luovuta! Nämä albumit puhuvat periksiantamattomuudesta ja halusta mennä asioiden läpi, johon rohkaisemme kaikkia. Olimme siis ajatelleet julkaista ”Prevailin” yhtenä kokonaisuutena, mutta kun siirryimme Napalm Recordsille, levy-yhtiö ehdotti albumien julkaisemista erikseen. Se oli tärkeä valinta, koska kyseessä on kaksi albumillista kappaleita, jotka olisivat voineet olla liian kova pala kerralla. Työtämme tuskin olisi osattu arvostaa yhtä paljon, jos olisimme julkaisseet levyt yhtä aikaa.

Minkälaisia eroja albumien välillä on? Jatkaako toinen albumi siitä mihin ensimmäinen jäi, vai meneekö se eri suuntaan?

Paige: Jokainen kappale albumeilla on yksilöllinen, mutta niitä yhdistävät samanlaiset äänimaailmat, hard rock ja hevin mausteet. Kahdella albumilla pystymme myös näyttämään yhtyeemme kyvyt paremmin. Yllätyksiä on luvassa ”Prevail II:lla!”

Seuraavaksi on vuorossa kysymys, johon moni haluaa varmasti vastauksen: onko teillä jo julkaisupäivä tiedossa toiselle albumille?

Paige: Valitettavasti meillä ei ole sitä vielä, sillä olemme keskittyneet ”Prevail I:een” paljon. Sen voin kuitenkin kertoa, että levy tullaan julkaisemaan vuoden 2018 alussa, ja musiikkivideot ja valokuvat on otettu sitä varten! Levy on valmiina julkaistavaksi kunhan Napalm Records antaa siihen luvan!

Olette tulossa Eurooppaan usealla keikalle tänä vuonna ja soitatte joulukuussa Saksassa useita kertoja. Millaiseksi kuvailisit Kobra And The Lotusta esiintyjänä?

Paige: Sanoisin että yhtyeemme on rock ‘n’ roll bändi, joka osaa esiintyä vakuuttavasti. Se, mitä kuulette levyillä on samaa, jota on tarjolla keikoilla. Meillä on tonneittain energiaa ja rakkautta, ja annamme sitä kaikille, jotka tulevat keikoillemme. Keikkamme ovat vaikuttavia, hauskoja ja intohimoisia metal-bileitä!

Kuinka käytätte vapaa-aikannen kiertueilla?

Paige: Me jokainen käytämme vapaa-aikamme erilailla, mutta tässä muutama esimerkki: Itse pidän matkustamisesta maihin ja tutustumisesta kulttuuriin. Jasio ottaa uskomattomia kuvia kamerallaan galaksistamme, tähdistämme ja aurinkokunnasta. Brad käyttää aikansa pikkutyttönsä kanssa, ja Marcus on personal trainer, joka pitää ihmiset kuosissa.

Jos muistan oikein niin KALT vieraili Suomessa viime syksynä. Milloin näemme teidät uudestaan Suomessa?

Paige: Muistat oikein! Rakastamme Suomea! Olette olleet tukeneet yhtyettämme todella hyvin. Olemme tulossa tänä syksynä marraskuun alussa lämmittelemään erityistä artistia. Olkaa varuillanne, tiedote on tulossa!

Viimeisen kahden vuoden aikana olemme menettäneet monia upeita artisteja. Kuinka näet rockin ja metalin tulevaisuuden?

Paige: Surullista kyllä, mutta psyykkiset sairaudet ja masennus vaikuttavat suureen määrään ihmisiä. Traagisia asioita tapahtuu päivittäin, eikä pelkästään julkisuuden henkilöille. Ainut, mitä voimme tehdä on levittää tietoisuutta näistä mieltä painavista sairauksista. Rockin ja metalin tulevaisuuten liittyen… Uskon siihen, että aina tulee olemaan Musen kaltaisia rock-yhtyeitä, jotka ottavat koko maailman myrskyn silmään. En silti usko, että stadium-konsertteja on odotettavissa monille uuden sukupolven metal-yhtyeille. Metal ei kuitenkaan koskaan kuole, sille löytyy aina paikkansa ja tarpeensa.

Kanadasta tulee teidän lisäksenne monia muitakin menestyneitä yhtyeitä, kuten Danko Jones, Nickelback ja Striker. Kuinka raskas musiikki voi kotimaassanne?

Paige: Musiikki voi hyvin kotimaassamme, ja rock ja metal ovat hyvässä nousussa. Ne ovat aina olleet maassamme olemassa, mutta nyt ihmiset muuallakin ovat tulleet tietoiseksi niistä. Oli myös hienoa päästä Napalm Recordsille yhdessä monien kanadalaisyhtyeiden kanssa.

Kiitoksia ajastasi Paige! Onko sinulla terveisiä joita haluaisit lähettää lukijoille?

Paige: Tonneittain rakkautta niille, jotka ovat tukeneet meitä ja sarvet ylös! Emme malta odottaa syksyä, että näemme teidät. Kippis!

Kobra And The Lotus Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentit