Lazy Bonezia jäillä – Lazy Bonez @ On the Rocks 01.04.2016

Lazy Bonez 2015Lazy Bonez, tuo suomalaisen AOR:n soihdunkantaja, joka päätti lähteä koko Suomen kattavalle neljän keikan kiertueelle, oli pakko mennä tarkistamaan, koska nyt on kyseessä niin sanotusti harvinaista herkkua! Bändi on perustettu vuonna 2012, mutta neljän vuoden aikana bändi on tehnyt vain vajaat 20 keikkaa.

Bändi koostuu niin Tarotin, Exception to the RULEn ja D-Cayedin bändien jäsenistä. Tarotin rumpali Pecu on kuitenkin jättänyt yhtyeen, ja tilalle on tullut Topi Kosonen (Everia); koskettimista Janne Tolsa on puolestaan vaihdettu Heikki Polviseen (Vinide). Kaikille tutuin henkilö bändissä on kuitenkin varmasti vokalisti ja Tarotista tuttu Tommi ”Tuple” Salmela. Uransa aikana yhtye on julkaissut kaksi albumia ja uusin ”Alive” julkaistiin 25. syyskuuta 2015.

Lazy Bonez 2015Bändi oli valinnut hiukan huonon illan keikalleen, koska lähikuppiloissa niin Moonsorrow kuin Graveyardkin soittivat loppuunmyydyille saleille, mikä näkyi On the Rocksin yleisömäärässä. Nopeasti laskettuna sain pääluvuksi vaivaiset 40 henkilöä. Onneksi lava oli kuitenkin täynnä ammattilaisia, jotka hoitivat keikkansa silti täydellä teholla loppuun asti.

Illan settilista oli valittu hyvin tasaisesti molemmilta levyiltä, ja näin ensikertalaiselle tämä kelpasi erinomaisesti. Ensimmäisen kappaleen aikana meno oli vielä hyvin hiljaista, mutta ”Sweet Girlin” alkaessa soida lavan eteen löysi muutama kauniimman sukupuolen edustaja tanssimaan, ja siitä meno vain parani.  ”M.I.L.F.:n” soidessa yleisö saatiin jo laulamaan, ja ”Bring it All Now” -biisin jälkeen basistilla oli jo sen verran hauskaa, että päätti kertoa vitsin välispiikissään; on sitten eri asia, oliko vitsi hyvä. Setin viimeisenä biisinä toimi ”Lonely”, mutta Tuple lupasi lisää, jos yleisö sitä haluaa. Ja sitähän se halusi! Vaikka katsojia ei paikan päällä tuhatpäin ollut, meteliä he silti saivat aikaiseksi. Viimeistä encore-biisiä en meinannut edes tunnistaa, vaikka se kuulostikin hyvin tutulta. Kertosäkeen soidessa päässäni kuitenkin välähti: sehän oli Lady GaganPoker Face”. Enpä olisi uskonut tätä biisiä kuulevani livenä koskaan, vaikka tuolla ”Vol. 1” -levyllä kappale onkin jo coveroitu.

Bändi oli erinomaisessa vedossa, enkä löydä siitä mitään pahaa sanottavaa: soitto toimi, laulu toimi ja näytti siltä, että niin bändillä kuin yleisölläkin oli hauskaa väen vähäisyydestä huolimatta. Jos erinomainen AOR-musiikki kiinnostaa, suosittelen löytämään itsensä joko Leppävirran Biker Meetingistä tai Puolangan Lankafesteiltä. Tätä bändiä ei kannata missata!

Settilista:
First To Go – Last To Know
Sweet Girl
Devil’s Dice
Alive
Last Rites
M.I.L.F.
Final Rhyme
Bring It All Now
Stainless Steel
Got A Soul
Evil Mind
Lonely
Encore:
Frozen Love
Easy Livin’
Poker Face

Raportti: Marko Valve

Kommentit