Liekki palaa vihdoin vahvemmin – arvostelussa Watainin kuudes kokopitkä ”Trident Wolf Eclipse”

Naapurivaltiostamme Ruotsista tulevan black metal -hirmu Watainin ikämittariin napsahtaa tänä vuonna pyöreät kaksikymmentä vuotta. Sen kunniaksi yhtyeeltä on luvassa uutta ja tuoretta paholaisen musiikkia, eli kuudes kokopitkä ”Trident Wolf Eclipse”. Viiden vuoden takainen ”The Wild Hunt” (2013) oli melkoinen kompastus Watainin tuotannossa, joten odotukset  eivät ole uuden albumin suhteen mielettömän korkeat. Voihan toki olla, että jotkut pitävät edellisestä julkaisusta, mikä on totta kai hyvä asia, mutta itse koin tuotoksen tylsänä ja jokseenkin laimeana kokonaisuutena. Mutta menneet ovat menneitä, nyt painetaan eteenpäin ja ihmetellään, mitä ”Trident Wolf Eclipse” tarjoaa.

”Trident Wolf Eclipse” -kiekon soundimaailma tarjoaa enemmän tummasävyisempää tunnelmaa, minkä vuoksi mielenkiintoa löytyy nyt enemmän kuin sitä edeltänyttä pökkelöä julkaisua kohtaan. Levyn uusiin teoksiin saadaan paremmin potkua, mistä julkaisun ensimmäinen raita ”Nuclear Alchemy” lupailee hyvää julkaisun alkutaipaleella. Parempaa on kuitenkin luvassa, sillä muun muassa ”Sacred Damnation”, ”A Throne Below” ja ”Towards the Sanctuary” pistävät tylyä mutta suurenmoista tulitusta rahan edestä. Tällaista todellakin kaivattiin, jos minulta kysytään!

Vaikuttaako ”Trident Wolf Eclipse” kuitenkaan niin suurenmoiselta julkaisulta, kuin mitä olen tähän mennessä kehunut? Tiivistetysti: kyllä ja ei. Hyvänä puolena ”Trident Wolf Eclipse” -albumin kokonaispituus ripeää onneksi paljon vähemmälle kuin sitä edeltäneen julkaisun, joka tuotti kaikkien niiden tekeleiden suhteen päänsärkyä. Tällä kertaa uudessa kokopitkässä on kestoa juuri sopivasti, minkä vuoksi uudelleenkuunteluarvoa löytyy helpommin, jos on tarve pistää kiekko uudestaan pyörimään.

Pimeän puolen kääntöpuolelta löytyy levyn viimeinen raita; ylipitkä ja mielikuvitukseton ”Antikrists Mirakel”, jollaisia ei suoraan sanottuna kaivata Watainin tuotantoon. Muuten ”Trident Wold Eclipse”-levyltä ei tahdo löytyä sen suurempia ongelmia. Levy voi vaatia pienimuotoista avautumista ja sisälle pääsyä, sillä itse en aivan helposti päässyt mukaan matkustaessani pimeän puolen syövereihin.

Watain on nähtävästi pääasiassa oppinut läksynsä edellisen kokopitkän suhteen, sillä ”Trident Wolf Eclipse” on paljon parempaa jälkeä. – Ei nyt aivan parasta tuotantoa tähän mennessä mutta hyvä julkaisu, joten vielä löytyy toivoa Watainilta. Vuoden 2018 alkaessa tämä julkaisu luokittuu helposti hyvien tarjontojen luokkaan.

8-/10

Kappalelista:

1. Nuclear Alchemy
2. Sacred Damnation
3. Teufelsreich
4. Furor Diabolicus
5. A Throne Below
6. Ultra (Pandemoniac)
7. Towards the Sanctuary
8. The Fire of Power
9. Antikrists Mirakel

Watain Facebook

Watain Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit