Maailman arvostetuimpiin kitarataitureihin lukeutuva Steve Vai Suomeen maaliskuussa

Maailman parhaiden kitaristien joukkoon lukeutuva Steve Vai saapuu maaliskuussa Suomeen luotsaamaan uransa ensimmäistä masterclass–iltaa Espoon Sellosalissa.

Moninkertaisen grammy-voittajan ura käynnistyi 1970-luvun lopulla Frank Zappan nuotittajana, kunnes hän onnistui vakuuttamaan Zappan kyvyistään ja sai kiinnityksen bändin kitaristiksi. Zappan jälkeen herra ehti vaikuttaa aikansa hard rock -jättiläisten, kuten David Lee Rothin ja Whitesnaken riveissä. Viime vuosina häntä on työllistänyt oman soolouransa lisäksi myös mm. Joe Satrianin kanssa tehdyt G3–kiertueet.

Uransa aikana yhdeksän sooloalbumia julkaisseen Vain debyytti ”Flex-Able” näki päivänvalon vuonna 1984. Miehen tunnetuin sooloalbumi lienee kuitenkin ”Passion and Warfare”, jolla hän kirjoitti instrumentaalirockin standardit uuteen uskoon. Vain viimeisin sooloalbumi ”Modern Primitive” julkaistiin vuonna 2016. Urallaan yli 15 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt kitarasankari tunnetaan virtuoosimaisesta tekniikasta sekä mieleenpainuvista ja energisistä esiintymisistään. Muusikon uran lisäksi hänen kädenjälkeään löytyy myös niin peli-, elokuva- kuin mainosmaailmastakin. Herralla on myös oma Favored Nations -levy-yhtiö ja hän on ollut mukana järjestössä, jonka tarkoituksena on auttaa vähemmän varakkaita nuoria soittamisen psellariin.

Liput 59,50 euroa. Ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 8.12.2017 klo 9.00 Lippupisteessä.

Kommentit