Noumena julkaisee uuden Myrrys-albuminsa huhtikuun lopussa: uusi biisi kuunneltavissa

Kotimainen metallisekstetti Noumena julkaisee 28. huhtikuuta viidennen studioalbuminsa nimeltä ”Myrrys”. Yhdeksän biisiä sisältävä levy on oivaa jatketta yhtyeen neljän vuoden takaiselle ”Death Walks With Me” -albumille.

Maistiaisiksi tulevalta levyltä Noumena esittelee kappaleen ”Metsän viha”, joka on kuunneltavissa digitaalisissa palveluissa. Kappaleen lyriikkavideo on katsottavissa YouTubessa tästä:

Metsän viha on uuden levyn vauhdikas avausraita, joka sopii hyvin sinkuksi. Biisissä yhdistyvät tarttuvat melodiat, tiukat riffit, tymäkkä rytmi sekä Andyn ja Suvin karut örinät. Sanoitukset kuvastavat ihmisten taipumusta tuhota omat elinedellytyksensä, mikä johdattelee samalla koko levyn tematiikkaan, analysoi biisin säveltänyt kitaristi Tuukka Tuomela.

”Myrryksellä” Noumena palaa takaisin juurilleen 1990-luvun ruotsalaisvaikutteisen melodisen death metallin sekä perisuomalaisten kirkkaan melankolisten soundien pariin. Levyn on miksannut ja masteroinut ruotsalainen metalliguru Dan Swanö, jonka panoksen ansiosta Myrryksen soundit ovat entistäkin ilmavammat ja dynaamiset. Albumi tarjoaa musiikillisen vaelluksen tarttuvista melodiakuvioista melankoliseen jylhyyteen ja herkän koskettaviin puoliakustisiin tunnelmointeihin.

Uudella albumillaan Noumena maalailee melodioiden, riffien, soundien ja sanoitusten avulla ristiriitojen raastamaa ja myrskyisää pohjoista mielenmaisemaa, johon levyn nimikin viittaa. Tähän asti Noumena on suosinut laulukielenä englantia, mutta Myrryksen luonnonläheinen teemoitus sekä henkilökohtaiset alkuperäissanoitukset edellyttivät suomenkielistä ilmaisua. Albumin biisinkirjoitukseen ovat osallistuneet kaikki yhtyeen jäsenet. Albumin vaikuttavan kansitaiteen on loihtinut nouseva lahjakkuus Otto Lehtonen.

”Myrrys” on samalla ähtäriläislähtöisen Noumenan toinen albumi, jolla laulaja Suvi Uura tuo heleillä laulutulkinnoillaan oivaa vastapainoa Antti Haapasen murinalaululle. Uura liittyi Noumenaan vuonna 2009 ja loput jäsenet ovat ensi vuonna 20 vuotta täyttävän yhtyeen perustajajäseniä.

Albumin julkaisupäivänä 28. huhtikuuta ilmestyy myös Jyrki Murtomäen ohjaama musiikkivideo.

”Myrryksen” julkaisee Noumenan jäsenten oma levy-yhtiö Haunted Zoo Productions. Pohjoismaiden ja Baltian jakelusta vastaa Playground Music, muualla ulkomailla Inverse Records. Venäjällä julkaisusta ja jakelusta vastaa Fono Records. Albumi julkaistaan CD- ja LP-formaateissa sekä digitaalisissa musiikkipalveluissa.

Myrrys:
1. Kohtu 0:51
2. Metsän viha 4:25
3. Kirouksen kantaja 5:39
4. Sanat pimeydestä 4:10
5. Sanansaattaja 9:50
6. Roihu 4:29
7. Murhehuone 5:37
8. Pedon veri 3:54
9. Syvällä vedessä 9:48

Noumenan muodostavat:
Antti Haapanen – murinalaulu
Suvi Uura – puhdas laulu, murina ja piano
Ville Lamminaho – kitarat ja mandoliini
Tuukka Tuomela – kitarat
Hannu Savolainen – basso
Ilkka Unnbom – rummut

Noumenan studioalbumit:
Pride/Fall 2002 (Catharsis Records)
Absence 2005 (Spikefarm Records)
Anatomy of Life 2006 (Spikefarm Records)
Death Walks With Me 2013 (Haunted Zoo Productions)
Myrrys 2017 (Haunted Zoo Productions)

Kommentit