Onko tässä Suomen erikoisin festarikuljetus? – Höyryjunalla Helsingistä Kosmokseen

Suosiotaan joka vuosi kasvattanut, Ristiinassa luonnon helmassa järjestettävä Suomen suurin elektroniseen underground tanssimusiikkiin, luonnon taiteisiin ja kulttuuriin erikoistunut Kosmos Festivaltarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden saapua Helsingistä ja Lahdesta suoraan festivaalialueelle höyryjunalla. Kosmosta varten höyryveturille on rakennettu Ristiinaan oma junapysäkki ja nyt järjestettävä höyryveturikuljetus on Suomessa ainoa laatuaan.

Kosmos Festival järjestetään 7.-9. heinäkuuta Etelä-Savossa, Ristiinassa ja se on ympärivuorokautinen tapahtuma, suurimmasta osasta muita festivaaleja poiketen. Luonnonläheisen venuensa ohella festivaali on tunnettu siitä, että tapahtuma-alueeen koristeluun ja valaisuun käytetään vuosittain yhteensä kymmeniä tuhansia työtunteja; näin syntyy muun muassa mustavalotekniikkaa hyödyntävä taianomainen alue, jossa on useita eri musiikkigenren lavoja.

”Halusimme luoda jotain ennennäkemätöntä Suomen festivaalikentällä. Kosmos Festival on kokonaisvaltainen, fantastinen ja taianomainen festivaalikokemus keskellä kauneinta luontoa.” kertoo Harri Andersson alias Proteus.

Alueelle on rakennettu paljon myös mittavia kiinteitä rakenteita. Aktiivisen ja yhteisöllisen festivaalikansan palautteen avulla on elämyksellisyyttä ja erilaisia ohjelmanumeroita kehitetty vuosi vuodelta. Ohjelmaan on musiikin lisäksi kuulunut muun muassa kansainvälisiä luennoitsijoita, tulitaidetta ja erilaisia työpajoja sekä taidenäyttelyitä. Festariruokatarjoilu on erittäin korkealaatuista, ja tarjolla on perinteisten ruokien lisäksi vegaanisia ja kasvispainotteisia makunautintoja.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä höyryjunakyyti Ristiinaan rakennettuun taikametsään kiteyttää Kosmoksen visiota. Vanha ja uusi kohtaavat, kun artistit soittavat junan psykedeelisesti koristellussa ravintolavaunussa elektronista tanssimusiikkia samalla, kun vanhanaikainen juna kulkee Helsingistä Lahden kautta suoraan Ristiinan Närhilään festivaalialueelle.

Lisätietoja Kosmos Festivalista voi saada:

Websivut www.kosmosfestival.fi

Facebook: https://www.facebook.com/KosmosFest

Kommentit