Pogoten kohti maailmanloppua – Kohti Tuhoa – pelon Neljäs Valtakunta

Kotimainen hardcore punk elää ja voi hyvin. Niille, joiden mielessä epäilys edelleen itää, suosittelen 27.10 ilmestyvää Kohti Tuhoa -yhtyeen toista pitkäsoittoa ”Pelon Neljäs Valtakunta”.

Levyn 80-luvun alun kaikujen keskellä alkaa väkisinkin vetää jalkaan USA:n armeijan ylijäämämaihareita ja käsi hamuta muovipussia sekä liimatuubia. Tosin Kohti Tuhoa vaikuttaa esi-isiään skarpimmalta, eli todennäköisesti lennokkiliimat on jätetty oikeaa käyttötarkoitusta varten ja bensahöyryt suosiolla tankkiin. Nyt on muutenkin turhaa kääntää katsetta menneisyyteen, sillä uusi sukupolvi on löytänyt vanhat punk-totuudet. Sosiaaliekonomisten ongelmien ratkaisuksi Kohti Tuhoa tarjoaa kaksikymmentä minuuttia varsin maittavaa turpaan vetoa.

Kehutun debyytin seuraaja ”Pelon Neljäs Valtakunta” kuulostaa ensituntumalla edeltäjäänsä tiukemmalta ja aggressiivisemmalta. Tasapaksuksi tätä ei voi sanoa naapurin Oilikaan. Mukaan on mahtunut myös muutama hitaampi ja raskaampi kappale sekä enemmän koukkuja kuin Rapalan uistimeen. Yhtyeen suurimmaksi vahvuudeksi nousee laulaja Helena Hiltunen, jonka persoonallinen äänenkäyttö on näin nykytermein jäätävää. Mainittakoon vielä kiven kova ja aina ajankohtainen cover-versio Painajaisen Saatanan Lampaista. Mikäli tämä levy ei saa kuulijaa takomaan nyrkkiä ilmaan ja aloittamaan moshpittiä siellä missä sattuukin levyä kuuntelemaan, on se ainoastaan kuulijan oma vika.

Kuten kaikista hyvistä kertomuksista, myös punk-narratiivista voi löytää jonkinlaisen opetuksen. Mitä siis punk ja varsinkin sen nykyinen ilmentymä on opettanut minulle? Mikäli vallankumous on koskaan tapahtuva, sen kärjessä ovat nuoret vihaiset naiset.

9/10

Kappalelista:

 1. Hajoita Ja Hallitse
 2. Anna Kaikkes
 3. Meille On Valehdeltu
 4. Ei Pelastusta
 5. Saatanan Lampaat (Painajainen cover)
 6. Jaettu Maa
 7. Saastaa
 8. Kiire Läpi Elämän
 9. Pelon Neljäs Valtakunta
 10. Maan Tapa
 11. Oma Helvetti
 12. Jotain Sisältä Rikki

Kohti Tuhoa Facebookissa

 

 

Kommentit