Putinin avustaja Vladislav Surkov käytti Five Finger Death Punchin sanoituksia Yhdysvaltoja kritisoivassa kirjoituksessaan

Five Finger Death Punch

Venäläinen poliitikko, liikemies ja Putinin lähipiiriin kuuluva Vladislav Surkov kirjoitti valtion omistamalle RT -uutiskanavan verkkosivuille ”I Hear America Singing” -kolumin, jossa hän siteraa yhdysvaltalaisen metalliyhtye Five Finger Death Punchin sanoituksia kappaleesta ”Wash It All Away”.

”Säe ’Done Wtih All Your Hypocrisy’ kuulostaa kuin profetialta, tuomiolta ja uuden ajan motolta”, Surkov kirjoittaa. The Moscow Times -sivuston mukaan Surkov yhdistää vuoden 2016 Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja parhaillaan Yhdysvalloissa käynissä olevan ahdisteluskandaalin amerikkalaisten haluksi ’pyyhkiä kaikki pois’ (”Wash It All Away”). Surkov viittaa myös myöhemmin bändin sanoituksiin kirjoittaessaan’vahvan käden johtavan hämmentyneen väestön pois ’kaikesta kaaoksesta ja valheista’ (”all of the chaos and all of the lies”).

Bändin kitaristi Zoltan Bathory kommentoi kirjoitusta yhtyeen juuri esiinnyttyä Moskovassa 12.11.2017:

”Me vain satuimme olemaan Venäjällä silloin. Meillä oli fantastinen show Moskovan stadionilla ja yleisön energia oli uskomaton. Me rakastamme venäläisiä fanejamme yhtä paljon kuin he meitä. He ovat meitä vastassa lentokentällä kun saavumme, seuraavat meitä pitkin Eurooppaa ja aina Amerikkaan asti, jopa Etelä-Amerikkaan. Me näemme heidän kasvonsa ja heidän yhteenommellut Venäjän ja Amerikan lippunsa kaikkialla. Me olemme perhettä, musiikki yhdistää meitä. Voin kertoa: näiden ihmisten välillä EI ole vihaa, täällä EI ole kylmää sotaa. Joten ei myöskään aloiteta sellaista. Minä synnyin rautaesiripun toisella puolella, joten minulla on todellisia muistoja kylmästä sodasta. Mutta jopa silloin, vaikka kommunistinen media kertoi meille Amerikan olevan ’vihollinen’, kukaan, ja tarkoitan kukaan järkevä ei ajatellut niin. Me rakastimme amerikkalaista musiikkia, amerikkalaista mediaa ja amerikkalaisia. Me ymmärsimme propagandan ja todellisuuden erot. Törmäsin juuri muutamiin iranilaisiin nuoriin hississä, ja he ottivat valokuvia ja sanoivat: ’Pyydän, älä usko mediaa. He valehtelevat! Me emme vihaa Amerikkaa”. Median täytyy olla vastuullinen sanojensa kanssa – arvostelujen valitseminen rauhan sijaan on vastuutonta. Hillitään siis hysteriaa ja lisätään dialogia”

Five Finger Death Punch saapuu Suomeen tänä tiistaina 14.11.2017 In Flamesin ja Of Mice & Menin kanssa.

 

Kommentit