Queen ja Adam Lambert Hartwall Arenalle marraskuussa

Kuva: Petri Anttila – Queen ja Adam Lambert Kaisaniemi 2016

Englantilainen rockin legenda Queen lähtee yhdessä Adam Lambertin kanssa Euroopan kiertueelle marraskuussa ja saapuu sen tiimoilta marraskuun 19. päivä Suomeen Hartwall Arenalle. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona huhtikuun 26. päivä kello 9 Ticketmasterin kautta.

Virallisen tiedotteen voi lukea alta:

Rocklegenda Queenin ja popin supertähti Adam Lambertin yhteistyö keikkalavoilla ympäri maailman on ollut yksi viime vuosien suurimmista menestystarinoista. Queen + Adam Lambert suuntaa tänä vuonna uuden show’n kera maailmankiertueelle, ja saapuu konsertoimaan myös Helsingin Hartwall Arenalle 19. marraskuuta näyttävän uuden lavatuotannon ja yllätyksiä sisältävän settilistan kera. Konsertin lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 26. huhtikuuta Ticketmasterissa.

Queen ja Adam Lambert esiintyvät Suomessa viimeksi viime kesänä ulkoilmakonsertissa Kaisaniemen puistossa, joten marraskuun konsertti on kokoonpanon ensimmäinen areenakeikka Suomessa. Vuoden 2017 kiertueella yhtye tarjoilee kokonaan uuden show’n ja upean tuotannon, jota ovat olleet suunnittelemassa alan kiinnostavimmat luovat lahjakkuudet. Ohjelmistossa otetaan huomioon Queenin vuonna 1977 julkaistun menestysalbumi ”News Of The Worldin” 40-vuotisjuhlavuosi. Levyn kuolemattomiin hitteihin lukeutuvat ”We Will Rock You” ja ”We Are The Champions”.

Queenin rumpali ja perustajajäsen Roger Taylor kuvailee, että ”vuoden 2017 kiertue tulee näyttämään täysin erilaiselta kuin edellinen. Suunnitelmissamme on tehdä juttuja, joita emme ole joko tehneet aiemmin tai emme ole tehneet pitkään aikaan.”

Kitaristi Brian May vahvistaa Queenin 2017 keikkojen olevan musiikillisesti aikaisempaakin kunnianhimoisempia: ”Yleisö tietää hitit, joten sitä täytyy palvella”, hän sanoo, ”mutta voimme laittaa mukaan juttuja, joita ihmiset eivät tiedä odottaa. Adamissa on niin monia ulottuvuuksia, joka tietysti sopii musiikkiimme.”

Adam Lambert syventyy mielellään yhtyeen klassikkorepertuaariin. ”Ihmisten on hyvä tietää, että jos he kävivät keikoilla muutama vuosi sitten, on ilmiselvää että soitamme isoja, kaikkien rakastamia Queen-hittejä, mutta ajattelimme että haastaa itseämme hieman”, hän selittää. ”Uudistaa visuaalista puolta, uudistaa kiertuetekniikkaa, tehdä jonkin verran muutoksia settilistaan. Tulemme varmastikin nappaamaan settilistaan muutamia Queen-kappaleita, joita emme ole soittaneet aiemmin, ja olen todella innoissani siitä.”

Queen + Adam Lambertin vuoden 2017 kiertuetta on ollut suunnittelemassa kansainväliset huippuosaajat. Designista ja tuotannosta vastaa Entertainment Architects Stufish Productionsin Ric Lipson, jonka aikaisempiin työnäytteisiin lukeutuu mm. Pink Floydin, Rolling Stonesin ja U2:n kaltaisten esiintyjien kiertueita sekä vuoden 2008 Pekingin Olympialaisten päättäjäisseremonia. Valosuunnittelusta vastaa Rob Sinclair, ja show’ssa käytetäänkin yli 300 liikkuvaa valaisinta. Sinclair on aiemmin tehnyt valosuunnittelua mm. Adelen, Peter Gabrielin ja Kylie Minoguen kiertueille. Produktion huikeat laser-elementit ovat ER Productionsin kädenjälkeä, joka sai mainetta Lontoon 2012 Olympialaisten avajais- ja päättäjäisseremonioiden johdosta. Kiertueella Queen + Adam Lambertin riveissä soittaa Spike Edney (koskettimet), Neil Fairclough (basso) ja Tyler Warren (perkussiot).

Queenin ja Adam Lambertin menestyksekäs yhteistyö käynnistyi American Idolin finaalista vuonna 2009, ja sittemmin he ovat tehneet lähes 100 show’ta ympäri maailmaa. Viime vuosiin mahtuu lukuisia loppuunmyytyjä areenakeikkoja, jättimäisiä festivaaleja sekä arvostettuja palkintoja. Ennen loppusyksyn Euroopan kiertuettaan Queen + Adam Lambert tekee 25 konserttia käsittävän Pohjois-Amerikan kesäkiertueen.

KONSERTTI:
Queen + Adam Lambert (UK/US)
Su 19.11.2017 Hartwall Arena, Helsinki
Ovet klo 18.30

LIPUT:
Myyntiin ke 26.4.2017 klo 9
Palvelumaksuineen alkaen 90 / 95 / 100 / 110 euroa Ticketmasterista
Sekä Queenin että Adam Lambertin faniklubilaisten ennakkomyynti alkaa to 20.4. klo 10
www.queenonline.com
www.livenation.fi

Queen + Adam Lambert Europe 2017

EUROPE:
Wed 1 November Prague, Czech Republic, O2 Arena
Thu 2 November Munich, Germany, Olympiahalle
Sat 4 November Budapest, Hungary, Sportarena
Mon 6 November Lodz, Poland, Atlas Arena
Wed 8 November Vienna, Austria, Stadhalle
Fri 10 November Bologna, Italy, Unipol Arena
Sun 12 November Luxembourg, Amneville Galaxie
Mon 13 November Amsterdam, Netherlands, Ziggo Dome
Fri 17 November Kaunas, Lithuania, Zalgiris Arena
Sun 19 November Helsinki, Finland, Hartwall Arena
Tues 21 November Stockholm, Sweden, Friends Arena

UK & IRELAND
Sat 25 November Dublin, 3 Arena
Sun 26 November Belfast, SSE Arena
Tue 28 November Liverpool, Echo Arena
Thu 30 November Birmingham, Barclaycard Arena
Fri 1 December Newcastle, Metro Radio Arena
Sun 3 December Glasgow, The SSE Hydro
Tue 5 December Nottingham Motorpoint Arena
Tue 6 December Leeds, First Direct Arena
Fri 8 December Sheffield, Motorpoint Arena
Sat 9 December Manchester, Arena
Tues 12 December London, 02 Arena
Fri 15 December London, Wembley SSE Arena