Riverge – Rebirth Of Skulls

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.6.2011

Riverge on 1985 Japanissa perustettu thrash metal bändi. Bändin uusin levy ”Rebirth Of Skull” sisältää annoksen rehellistä 80-luvun thrash metallia, josta ei asennetta puutu. Vanhempaa Slayerin tuotantoa muistuttava materiaali saa arvostelijan pään väkisin heilumaan.

Kerrankin bändin tuotantoa on helppo verrata johonkin. Rivergen uusin levy kuulostaa siltä, kuin Slayer soittaisi harvinaisempia biisejä uran alkuvaiheilta ja vokaalit hoitaisi Terveitten Käsien Läjä. Englannin lausuminen ei ehkä ole bändin vahvinta antia, mutta musiikki potkii kyllä päähän. On hyvin vaikea uskoa, että 2011 tulee vielä levyjä, jotka kuulostavat kaikilta osapuoliltaan 80-luvun materiaalilta. Soundit ovat siis todella elävät ja meininki on kohdillaan. Puoli tuntia kestävä levy on yhtä thrash metallin juhlaa. Ensireaktioni oli tämä, mutta seuraavat läpikuuntelut muuttivat mieltäni levystä.

Riverge ei ole lähtenyt muokkaamaa tyyliään tai soundiaan millään lailla nykytrendien mukaan. Tästä johtuen levyn kaikki biisit kuulostavat hyvin tutuilta, ehkä jopa liiankin tutuilta. Ensimmäisen kuuntelun nostama nostalgiaelämys haihtuu useamman kuuntelun jälkeen. Vähitellen levyn biisit alkavat puuduttaa ja omaperäisyyden puute ryhtyy ärsyttämään. Riverge osaa kumminkin soittaa hyvin ja palaset on muutenkin kohdillaan. Pienillä asioilla olisi biiseistä saatu omankuuloisia. Vokalistin Tom Arayan matkiminen ei asiaa hirvittävästi auta, koska kumminkaan biisit eivät koskaan voita Slayerin omaa tuotantoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lyhyesti Rivergen ”Rebirth Of Skull” toimii vanhan fiiliksensä takia; se, jaksaako levyä kuunnella muutamaa kertaa enemmän, on aivan kuulijasta kiinni. Itselleni levy toi mieleeni muutaman mukavan muiston ja hirvittävän himon kuunnella Slayeriä.

5/10

Kappalelista:
01. Thought Free
02. Till I Die
03. What a Creature
04. Positive Ruin
05. Hungry Child
06. Dual Attack
07. Cutting Edge
08. Slavish Charge
http://www.myspace.com/riverge

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat