Steven Wilsonin musiikin pohjalta julkaistiin videopeli

Progressiivisen rockin sanansaattaja Steven Wilson julkaisi juuri uuden albuminsa ”To the Bone”, joka on saavuttanut huomattavaa listamenestystä. Wilson tunnetaan Porcupine Tree -yhtyeestä.

Nyt miehen koskettavan tunteellinen musiikki on toiminut inspiraationa myös videopeleille – Ovosonico-niminen peliyhtiö on nimittäin kehittänyt videopelin, joka pohjautuu Steven Wilsonin musiikkiin ja Hajo Müllerin ”Drive Home” -musiikkivideolle kehittämiin hahmoihin. Pelin julkaisusta vastaa 505 Games -yhtiö.

”En itse pelaile videopelejä, joten en tiennyt, mikä on mahdollista niin melankoliseen musiikkiin perustuvalle pelille. Koin kuitenkin ’Last Day of Junen’ olevan todella liikuttava ja tunteellinen kokemus”, Wilson kertoo.

Pelissä käytettävä musiikki on enimmäkseen instrumentaaliversioita Wilsonin kappaleista kuten ”Routine”, ”The Raven that Refused to Sing”, ”Veneno Para Las Hadas”, ”Year of the Plague”, ja otteita Wilsonin sivuprojektina toimivan Bass Communionin kappaleista.

Peli on saatavilla Steamista sekä PlayStation-kaupasta PS4-konsolille. Pelin kotisivut löytyvät täältä, ja sen trailer on katsottavissa alta.

Kommentit