Suuren energian äärellä – Haastattelussa Malamujér

SeinäjokiKortesjärvi-akselilta kotimaiseen jumiskeneen puskee uusi tulokas Malamujér. Näin kaksi vaikuttavaa live-keikkaa lyhyen ajan sisään ja olin myyty. Siksi täytyikin ehdottaa jätkille pientä kirjeenvaihtoa:

Tervehdys! Voisitteko aluksi kertoa, ketä kuuluu Malamujériin?  

Malamujér: Topias Mattila (laulu/kitara), Kalle Mattila (basso) ja Jiri Mustajärvi (rummut).

Bändinne Facebook-sivulla alagenreiksi luetellaan mm. shoegaze, stoner ja alternative. Miten itse kuvailisitte musiikkianne jollekulle, joka ei ole teistä ennen kuullut?
Malamujér: Tässä kohtaa heitämme vastuun kuulijalle, sillä toivoisimme, että te kertoisitte meille kuulemanne perusteella, mitä musiikkimme on.

Miten päädyitte soittamaan tällaista musiikkia?

Malamujér: Olemme soitelleet yhdessä paljon ja tulemme musiikillisesti samanlaisista lähtökohdista! Ensimmäinen levy otti muotonsa vähän itsestään, kun käytiin jamittelemassa muutamaan otteeseen vailla mitään sen kummallisempia suunnitelmia! 

Olette todellinen live-bändi! Millaista on soittaa Malamujérin musiikkia yleisölle?

Malamujér: Meillä on soittaessa aivan erityinen kemia, minkä takia tätä hommaa teemmekin. Toivottavasti se huokuu myös lavalta ulos! Uskomme, että edustamme ihmisille ääripään tuntemuksia emmekä jää mitäänsanomattomaksi kenellekään.

Youtube-kanavallanne on videoita debyyttialbumin kappaleista. Miten ne syntyivät, ja miten tärkeää teille on musiikin visuaalinen puoli?

Malamujér: Ideoimme videoaihioita yhdessä biisien tunnelmien pohjalta ja kuvasimme ne omatoimisesti. Visuaalinen puoli on meille sikäli tärkeää, ettemme välitä siitä juurikaan.

Ensimmäisen albuminne ”Red Flowers Don’t Blue” materiaali oli ilmeisesti pitkään valmiina, ennen kuin se julkaistiin. Millaisia suunnitelmia teillä on seuraavalle levylle?

Malamujér: Toinen levy on jälkikäsittelyä vaille valmis, ja joitain biisejä on otettu jo live-settiin. Siitä tuli eheämpi ja tarkemmin suunniteltu kokonaisuus kuin ensimmäisestä. Soundimaailmaan haettiin vähän raaempaa ja vahvempaa äänikuvaa, mentiin enemmän biisien ehdoilla ja tehtiin luovempia ratkaisuja studiossa.

Mitä haluatte tehdä tulevaisuudessa tämän bändin kanssa?

Malamujér: Meinaamme jatkossakin mennä täysin bändin ehdoilla ja tehdä, mitä haluamme! Aiomme soittaa paljon keikkoja ja tehdä mahdollisimman poikkeavia ja ajankuvaisia levyjä.

Malamujér YouTubessa

Malamujér Facebookissa

Viime syksynä julkaistua debyyttilevyä voi kuunnella Spotifyssä.

Yhtyeen voit nähdä livenä:

6.5. Leipätehdas, Vaasa

13.5. Tiikeri, Kauhava

10.6. Bar15, Seinäjoki

Haastattelu: Ville Kangasniemi

Lue lisää aiheesta

Rokkia Mansessa Malamujérin ja Blue Eyed Sonsin parissa Napakka annos tajuntaan iskevää rock-musiikkia tasaisin väliajoin on itselleni välttämätöntä, jos mielii pysyä elämästä innostuneena. Niinpä täytyi lä...
Mitäs kaikkea siellä Naamoilla tapahtuikaan? Festivaaliraportti hippien maatilajuhlilta Itselleni ensimmäiset (joillekin jopa kahdeksannettoista) Naamat-festivaalit juhlittiin 21.–23. heinäkuuta Tuomiston tilalla Muuramessa. Jyväskylän ku...
Tomin ja Villen aurinkoiset seikkailut Provinssissa, osa 2: Perjantai Lue raportin ensimmäinen osa tästä Ville: Alle 12 tuntia alueelta poistumisen jälkeen tuli olla paikalla jälleen, sillä Pohjanmaan seudun paras yht...
Malamujér julkaisi uuden kappaleen – Kuuntele ”Three Days” Seinäjoki/Kortesjärvi-akselilla operoiva voimatrio Malamujér julkaisi uuden kappaleen Soundcloudin ja Bandcampin kautta. Kappale on ylijäämää yhtyeen ...

Kommentointi on suljettu.