Tehom – The Merciless Light

Naapurimaastamme Ruotsista kotoisin oleva tuore kokoonpano Tehom on saanut ensimmäisen kokopitkänsä valmiiksi. Vuodesta 2010 alkaen bändi on rakentanut death metalin voimin kuolonkoneensa siihen pisteeseen, että yhtye on viimein valmis valloittamaan äärimusiikin maailman. Vuoden 2011 aikaan Tehom on kerennyt nauhoittaa ”The Merciless Light” -nimisen demon, jonka jälkeen on sitten vierähtänyt aikaa ennen kuin täyspitkä albumi tuli valmiiksi. Myös debyyttialbumi kantaa nimeä  ”The Merciless Light”.

Seitsemän kappaleen kiekko tarjoaa ripeää ja suoraviivaista kuolonmetallia. Kitarankieliä sahataan vihan yllyttämin voimin alusta loppuun välillä hieman hidastaen tempoa, jottei liiallista toistoa tule. On ihan hyvä, etteivät neljästä kuuteen minuutin pituiset biisit ole pelkästään tasapaksuja teoksia, mutta en aivan löytänyt teoksista, kuten esimerkiksi ”Absorded into the Will of the Greater Destroyerista” tai ”Faith From Waterista”, mitään sen ihmeellisempää tai erityisempää mielenkiintoa. Tosin ”With Patience and Faith” ja nerokkailla sovituksilla varustettu ”Voices From the Darkside” sijoittuvat albumin kärkiluokkaan.

Valittamisen aihetta ei ole soundimaailman eikä tuntemattoman vokalistin vihan täyttämän laulusuorituksen suhteen, mutta mikäli pitkät kappaleet olisi saatu kutistettua lyhyemmiksi, toivoa olisi todennäköisemmin ollut enemmän. Levyn alkupuolella, jossa on ylipitkiä sävellyksiä, on ensivaikutelma kuitenkin nihkeä, mutta loppupuolella nihkeys ja turhautuminen haihtuvat pois. Harmi, että levyllä ei ole enempää hyviä teoksia, kuten aikaisemmin mainitut ”With Patience and Faith” ja ”Voices From the Darkside”.

Luultavasti ”The Merciless Light” on vain maistiainen tulevasta. Vielä tässä vaiheessa albumi kuitenkin jää korkeintaan keskitason yläpuolelle. Jospa Tehom saisi jatkossa enemmän pökköä pesään ja tehtyä tiukempaa jälkeä kuin tämä debyytti on. No, jostainhan se kaikki alkaa, ja Tehomin alku on alkanut ihan ok -tason ”The Merciless Light” -lätyn voimin.

7-/10

Kappalelista:

01. Absorbed Into the Will of the Great Destroyer
02. The Smoldering Vessels
03. Faith From Water
04. Heart of Perdition
05. With Patience and Faith
06. Tehom Invocation
07. Voices From the Darkside

Tehom Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa