Tohtori Koira – Mitä Sieltä Tulee

Punk-yhtye Tohtori Koira on ollut kasassa vuodesta 2009 asti, mutta hiljattain julkaistu ”Mitä Sieltä Tulee” on siitä huolimatta yhtyeen debyyttialbumi. Levy on äänitetty Turun Bunker Amp studiolla ja se julkaistiin Blast of Silence Recordsin ja Räkälevyjen kautta.

En ole tutustunut yhtyeen aiempiin tuotoksiin, eikä siihen välttämättä ole tarvetakaan, sillä sen perinteiseen ja energisesti rokkaavaan punkkiin pääsee melko helposti sisälle. ”Mitä sieltä tulee” ei ole varsinaisesti mitään nokkelan säveltaiteen riemujuhlaa, vaan kappaleet ovat melko geneerisiä punk rock -renkutuksia yksinkertaisine riffeineen ja melodioineen, niin kuin on varmasti tarkoitettukin.

Tohtori Koiran kolmipäinen jäsenistö on saanut puhallettua menoa ja meininkiä näpsäkkään kappalemateriaaliinsa kuitenkin sen verran, että kyllä tätä ihan ilokseen kuuntelee. Levyä kuunnellessa saattaa tulla paikoitellen hieman sellainen olo, että tämä on jo kuultu, mutta se ei oikeastaan haittaa, sillä homma hoidetaan mallikkaasti ja yhtyeen soitosta kuohuva energia välittyy myös levyltä kuunneltuna.

Tohtori Koiran musiikissa pääoasassa lienevät kuitenkin sanoitukset. Kappaleet käsittelevät niin kevyitä kuin painaviakin aiheita, ja mahdollisimman kliseisesti ja laiskasti listatakseni kyytiä saavat niin salimaket, vihreät, fasistit ja isäm maan puallustajat kuin yhtye itsekin unohtamatta kaikkia muita idiootteja, joita löytyy joka lähtöön ja joita kaikkia Tohtori Koira piikittelee enemmän ja vähemmän kieli poskessa, mutta joka tapauksessa ajatuksia herättävästi.

Parhaimmillaan Tohtori Koiran kappaleet ovat näpsäköitä paketteja yksinkertaista mutta menevää riffittelyä, tarttuvaa melodiaa ja väkevää lyriikkaa, kuten esimerkiksi ”Iloinen Naapurusto” ja ”Tuhoava Voima”. Osa kappaleista on kuitenkin jo melkein liiankin hiomattomia ja kömpelöitä.

”Mitä Sieltä Tulee” on tiivis kokonaisuus menevää punkkia ja vakuuttava taidonnäyte nuorelta yhtyeeltä. Tohtori Koira kykenee tekemään varsin hyvin toimivia biisejä, jotka kestävät kuuntelemista, mutta levyn kaikki kappaleet eivät tällaisia kuitenkaan ole. Sanottavaakin yhtyeellä tuntuu olevan. Jään mielenkiinnolla odottamaan bändin seuraavaa levyä.

7/10

Kappalelista:
1. Paska Renkutus
2. Maajussit
3. Joululaulu
4. Vihreät
5. Muna Pystyssä Maata Puolustaan
6. Iloinen Naapurusto
7. Leijona?
8. Sali
9. Olen Koditon
10. Tuhoava Voima
11. Taivas Varjele (Mitä Sieltä Tulee)
12. Fasistit Kaduilla

Tohtori Koira Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentointi on suljettu.