Vaikutteeni albumeina: Jukka (rummut) / Black Royal

Death bluesia soittava Black Royal on julkaisemassa toukokuun 12. päivä ruotsalais-suomalaisen Suicide Recordsin kautta uuden ”Dying Star” -nimisen seiskatuumaisen EP:n. Yhtye yhdistelee musiikissaan niin seitsemänkymmentäluvun jynkytystä, ysärideathia kuin nykysludgea varsin mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Pyysimme yhtyeen rumpalia Jukkaa listaamaan meille hieman omia suurimpia musiikillisia vaikuttajiaan näin uuden julkaisun äärellä ja Jukan valinnat perusteluineen voit katsastaa tästä:

”Alkuun lienee syytä sanoa että jokaiselta näistä bändeistä olisi voinut laittaa useammankin levyn. Hankala valita sitä yhtä parasta, sillä jokaisella alla olevista löytyy useita upeita levykokonaisuuksia.”

Black Sabbath – ”Paranoid”:

”Tähän olisi kliseisesti voinut laittaa minkä tahansa kuudesta ensimmäisestä, ”Paranoid” oli kuitenkin se ihan ensimmäinen levykokonaisuus joka upposi itselle. Ei vaan ole huonoa biisiä tällä levyllä…Ja kyllä, jopa se levyn nimibiisi!”

Entombed – ”DCLXVI- To Ride Shoot Straight And Speak The Truth”:

”Kaikenkaikkiaan ruotsalaisen rokkaavan dödön ylivoimaa. Ilmestyessään räjäytti tajunnan välittömästi. Taidettiin tästä erästäkin kappaletta jopa soitella Black Royalin alkuaikoina…”

Kiss – ”Hotter Than Hell”:

”Kai Kissiltäkin olisi voinut minkä tahansa alkupään levyistä laittaa, mutta tämä valikoitui ”Going Blind” -biisin takia… Hienot kappaleet ja teatraalisuus oli vaikutteille alttiille pikkupoikaselle tässä hyvässä paketissa.”

Nine – ”Inferno”

”Heittämällä yksi aliarvostetuimpia ruotsalaisia bändejä. Tylyä tuuttausta alusta loppuun koko levy. Tämän pumpun toivoisin kyllä aktivoituvan uudelleen.”

Led Zeppelin – ”IV”:

”Eihän tätä bändiä ja levyä vaan yksinkertaisesti voi ohittaa. Mukulana kun ”Song Remains the Samen” ekan kerran näki ja nämä biisit vyöryivät korville (ja silmille), olin täysin myyty. Ja se Bonhamin soitto…

Down – ”Nola”

”Kaikki Downin kokopitkät olisi tähänkin voinut laittaa, mutta ”Nola” oli 90-luvun puolivälin tienoilla mukavan raikas tuulahdus. Vahvasti fanittanut pitkään jäsenten omia bändejäkin. Hienojen kitarariffien juhlaa hela levy.”

Black Royalin omaan musiikkiin voit tutustua paremmin kuuntelemalla uuden kappaleen nimeltä ”Dying Star” tästä:

Kommentoi