Vital Breathin ”Angels Of Light” ontuu paikoitellen lauluosuuksien vuoksi

Jo ”Angels Of Light” -albumin ensimmäisistä sekunneista tulee ilmi, että Vital Breathilla on rahkeita tuottaa melodisesti kauniita ja tarttuvia äänimaailmoja. ”Angels Of Lightin” perustana toimivat rouheat riffit ja tarttuvat kertosäkeet, joiden ympärille kasataan jokaisessa kappaleessa aina jotain erilaista. Albumista kuulee, että se on toteutettu intohimoisesti ja rohkeasti, mutta ikävä kyllä siltä löytyy yksi aika merkittävä epäkohta: vokalisti-kitaristi Jérôme Ponsollen ääni. Ponsollen ääni sopii pääsääntöisesti kappaleisiin, mutta ei valitettavasti kaikkiin. Ongelmana on suhteellisen kapea ääniala, joka on vaikeuksissa niissä kappaleissa, joissa pitäisi laulaa korkeammalta ja hennommin. Esimerkiksi albumin toinen kappale ”Welcome To My World” sujuu aluksi mallikkaasti mutta latistuu kahden ja puolen minuutin jälkeen hapuilevan lauluosuuden takia. Sama kompastuskivi tulee vastaan myös kappaleissa ”Naive”, ”Brother” ja ”Missing God”.

Eivät nuotin vierestä lauletut vokaalit kuitenkaan täysin pilaa koko albumia, vaan levyltä löytyy paljon hyvääkin. ”Angels Of Lightia” kuunnellessa ei pääse juurikaan kyllästymään, koska kappaleet ovat keskenään sopivasti erilaisia ja tuovat kuulijalle uusia piirteitä kuunneltavaksi läpi albumin. Esimerkiksi ”Sorcerer”, joka on suhteellisen jämäkkä metallikappale, sisältää yllättäen vierailevan vokalistin rap-osuuden. ”Naive” vastaavasti kuulostaa aluksi vanhalta disco-kappaleelta, joka kuitenkin muuttuu kosketinsoittimen ja riffien vahvistuksella kauniiksi tunnelmoinniksi – lukuun ottamatta paikoitellen korvaan särähtäviä lauluosuuksia. ”Inside Devil” yllättää kuuntelijan erikoisella alkuosuudella, jonka jälkeen edetäänkin täyttä höyryä; ”Leave Me Alone” taas on häpeilemättömän tarttuva rockralli, johon ujeltava ääni antaa oman lisänsä.

Yllättävästi levyn hienoimmat kappaleet löytyvät albumin lopusta – pirteästi alkava ”Witness” ja mahtipontinen ”Would You Rather Sleep” etenevät ongelmitta alusta loppuun ja sinetöivät täysipitkän niin, etteivät Ponsollen aiemmat takeltelut jätä pahaa makua suuhun. ”Angels Of Light” on monipuolinen ja yllätyksellinen albumi, mutta valitettavasti vokalisti-kitaristin ääni ei aina riitä kappaleen asettamiin vaatimuksiin. Tämä on sääli, sillä korvaan särähtävät lauluosuudet latistavat kuuntelukokonaisuutta. Vital Breathilla on kykyjä tehdä persoonallista musiikkia, mutta kappaleet pitäisi sovittaa vokalistin äänialalle sopivammiksi tai yhtyeen kannattaisi harkita uutta solistia.

6-/10

Kappalelista:

 1. The Trust
 2. Welcome To My World
 3. What About Love
 4. Sorcerer
 5. Naive
 6. Inside Devil
 7. Brother
 8. Leave Me Alone
 9. Missing God
 10. Unconsciously
 11. Witness
 12. Would You Rather Sleep

Vital Breath Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit