Wrathprayer ja Force of Darkness yhdistävät pahat voimansa luoden splitin ”The Wrath of Darkness”

Chileläiset black metalin ruhtinaat Wrathprayer ja Force of Darkness ovat lyöttäytyneet yhteen tuoden kaaosta ja kuolemaa Etelä-Amerikan rannikoiden ylle. Bändien yhdistynyt pimeä voima kantaa nimeä ”The Wrath of Darkness”, todellisuudessa siis vain tuore split-julkaisu. Julkaisun sisältö lupailee mustaa hävitystä koko rahan edestä, eri asia on sitten se, mitä julkaisu tarjoaa laadullisesti.

Bändien perustaustat ovat selvillä, joten aloitetaan analysointi lineaarisesti Wrathprayerin orkesterinumeroista, joita on tällä julkaisulla kolme kappaletta. Intron jälkeiset, yli kuuden minuutin eepokset ”Tria Serpentis” ja ”De Profundis” edustavat vahvasti war metalin osastoa tummansävyisillä ja demosfäärisillä soundeillaan. Teoksista puskeutuu ulos peruskauralta maistuvaa, mustaakin mustempaa kolkkoa musiikkia, vaikka mielenkiinto haihtuukin melko nopeasti viimeistään puolen välin aikaan. Kaiken kukkuraksi Wrathprayer ei tarjoile pahemmin mitään uutta omilla tuotoksillaan, sillä maailmasta löytyy jo muun muassa Blasphemyn ja Archgoatin tapaista näytettä. Nämä bändit osaavat takoa paremmin mustaa rautaa kuin chileläiset kuolonkoneet. Iloa ja intoa ei syty jatkossakaan Wrathprayerin puoliskon parissa.

Sitten se toinen puolisko, eli Force of Darkness, joka tarjoaa kuuntelijoille enemmän black/thrashin suuntaista kyytiä. Yhtyeen tuotokset ovat soundimaailmaltaan paljon kirkkaammat kuin ensimmäisen puolen kaaoksen täyttänyt sotku. Kokonaisuutena Force of Darknessin näytteet ovat kelvollista kuunneltavaa, vaikkakaan mitään mullistavaa tai uutta ei löydy miltään osin. ”The Order” on Force of Darknessin näytteistä se hiomaton timantti tarttuvien kitarakuviosovitustensa ansioista. Kahdesta puoliskosta Force of Darkness on ilkein ja mieluisin.

Split-julkaisuna ”The Wrath of Darkness” luokittuu korkeintaan ok-tasoiseksi julkaisuksi. Levyltä ei kannata odottaa mitään uutta tai mullistavaa, mutta mikäli mustaa kaaosta janoaa, ei tämä loppujen lopuksi huonokaan vaihtoehto ole. Yhdeltä istumalta julkaisu menee heittämällä, mutta jatkossa ”The Wrath of Darkness” katoaa todennäköisesti mustaan syöveriin.

6+/10

Kappalelista:
1. Wrathprayer – Intro/Inhailing Wrath
2. Wrathprayer – Tria Serpentis
3. Wrathprayer – De Profundis
4. Force of Darkness – Wall of Fire
5. Force of Darkness – Nunc Scio Tenebris Lux
6. Force of Darkness – The Order
7. Force of Darkness – Outro/Exhailing Darkness

Wrathprayer Bandcamp

Force of Darkness Homepage

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit