Arch Enemyn vokalisti kommentoi Roadrunnerin toimistojen sulkemista

Arch Enemyn vokalisti Angela Gossow on antanut harvinaisen suorapuheisen mielipiteensä liittyen Roadrunnerin päätökseen sulkea Euroopan toimistonsa. Angelan tiedote julkaistiin ensimmäisenä bravewords.com-sivustolla. Lue lisää nähdäksesi Angelan tiedote kokonaisuudessaan.

”Metal fans stop buying music, they download it ’for free.’ Labels dont make money with selling metal music anymore.
Labels first cut down their offices and staff, then they will drop all the artists who don’t sell CDs anymore. Metal bands are the first to go. It’s a small niche compared to mainstream music.
Bands have no label support anymore, thus won’t get any tour support, so they cannot go out and build a live profile / make a name as a good live band anymore. The only real income for a band these days.
This results in lack of touring offers in general.
Many bands cannot survive on touring income anymore as they won’t get any good offers. Especially the newer acts. Bands will stop touring, you will only be seeing the same old, big bands coming round (METALLICA, IRON MAIDEN, etc.) but none of your fave smaller/underground acts or new acts, as they simply can not afford it.
If bands can neither release their music nor go out and play live, they’ll disband sooner or later due to lack of motivation and any sort of reward.
The metal scene will lose a lot of innovative, exciting and diverse bands and many fans will never get to see their fave bands live. What a boring, corporate, streamlined future to look forward to.
And it’s all in YOUR hands. Every time you rip music for free, you tick the ’I don’t care if my fave band will die’ box in a way.
Think about it. Twice.”

Kommentoi julkaisua

13 kommenttia

 1. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

  Tottahan toi on jokainen sana..

 2. ”Every time you rip music for free, you tick the ‘I don’t care if my fave band will die’ box in a way.”

  Tottako jokainen sana? Ei mun mielestä; jos en olisi ladannut musiikkia ilmaiseksi, näyttäisi cd-hyllyni melko ankealta ja yksipuoliselta tällä hetkellä. Ilman ilmaisia latauksia olisi moni bändi jäänyt ilman rahojani jäädessään löytämättä, kuuntelematta ja siten lopulta ostamatta.

  Ongelma ei ole ilmaisissa latauksissa, vaan asennekasvatuksessa. Ei ole paha asia ladata, mutta jos pidät jostain levystä, osta se – sillä tavoin osoitat tukesi bändille ja autat sitä pysymään hengissä. Jos et pidä, ei tarvitse ostaa, koska levyä ei olisi muutenkaan tullut ostettua.

 3. ”Labels first cut down their offices and staff, then they will drop all the artists who don’t sell CDs anymore.”

  Nykynuoriso edes tietää mikä on CD (= 30 vuotta vanhaa nostalgiaa)

  Sama kuin valittaisi ettei juuri kukaan enää osta C-kasetteja.
  (En ole itsekään ostanut tänä vuonna kuin neljä C-kasettia)

  Tottakai levy-yhtiöitä kiukuttaa, kun nykyään ei voi myydä
  miljoonia levyjä, koska ihmiset lataavat musiikkinsa netistä
  – laillisesti tai laittomasti lataavat eivätkä CD:tä osta.

 4. Avatar Tommi Hämäläinen

  Nykyään ihmiset tai vaikkapa tuo nykynuoriso ei enää edes halua cd-levyjä täyttämään hyllyjä.

  En usko että laiton lataaminen on enää se suurin asia mikä vähentää levyjen ostoa, koska sitä on tehty laajasti jo 15 vuotta. Tänä päivänä musiikki otetaa enimmäksee haltuun Youtubesta ja Spotifystä (tai vastaavista kuten esim. Grooveshark). Niiden kautta musiikin hommaaminen on sata kertaa helpompaa lataamiseen verrattuna, eikä niitä varten tarvii rasittaa konetta tai hommata isoja muistikortteja/kovalevyjä.

  On myös yksi muu asianhaara joka vähentää levyjen ostoa = paska levy – eihän sitä kukaan osta.

 5. Miksi sinun CD-hyllysi näyttäisi yhtään sen ankeammalta kuin nytkään? Jonkun harhakuvitelman takia olet oikeutettu lataamaan niiden musiikkia, mistä et pidäkään ja jättää heidät korvauksetta.

 6. Mahtavia perusteluita riittää.

  Levyn laadulla ei ole mitään tekemistä myynnin kanssa. Voit väittää toisin, mutta sillä ei oikeastaan ole merkitystä tässä kohtaa. Suurin osa ihmisistä ei tajua hyvän ja huonon musiikin eroa. Jos tajuaisi, maailmassa olisi melkolailla erilaisia artisteja ja oikeita muusikoita jopa arvostettaisiin.

  Mutta tällekin kommentoijalle tekisi hyvää opetella itse musisoimaan, tehdä itse omat musiikkinsa ja vasta sen jälkeen tulla selvittämään, kuinka on ihan oikein varastaa toisten tekemä työ ja perustella sitä vielä julkisesti leikkien viisasta.

  Ihmisen perusoikeuksiin ei kuulu se, että hän tulee saada kuunnella musiikkia ilmaiseksi, jossei musiikin tekijä sitä halua maailmalle ilmaiseksi suoda.

 7. Enemmän asiassa taitaa olla kyse yksittäisen artistin selviämisestä. Isot levy-yhtiöthän vetävät rahaa omille tileilleen vielä monia vuosia.

 8. Avatar Tommi Hämäläinen

  Missä kohdassa sanoin, että on lataaminen on oikein tai sallittua? Kiitos Tero päivän paskimmasta provosta.

 9. Riku Mäkinen Riku Mäkinen

  Nin, kyllähän yleensä valtaosa yhtyeistä laittaa myspaceen tai minne nyt ikinä, samplet niistä levyistä, ettei sitä välttämättä tarvitse ensin ladata koneelle laittomasti koko levyä ja sitten jos sattuu olemaan fyrkkaa/ levy on tarpeeksi hyvä, käydä ostamassa se. Eihän sitä ruokakaupastakaan haeta ensin pihvejä, syödä ne ja päätetä vasta sen jälkeen oliko sen arvoista, että viitsii käydä maksamassa?
  Eli tavallaan ymmärrän osan Teron pointeista tässä, että ei voi perustella lataamista sen levytyksen tasolla.

 10. ”mutta jos pidät jostain levystä, osta se – sillä tavoin osoitat tukesi bändille ja autat sitä pysymään hengissä”
  vanhan mallin mukaan osoitat tukesin levy-yhtiölle

 11. Vanha malli on kuolemassa ja vanhan mallin levy-yhtiöt ja tunnetut bändit, levy-yhtiöiden tekostarat tippuvat kelkasta koska eivät osaa sopeutua uuteen mailmanjärjestykseen ja itsenäistyä, alkaa uuden musiikin, uusien yhtyeiden artistien sukupolvi joilla käytössä uusi malli, muutamia yhtyeitä tietävät jo tämän pisnes salaisuuden, silloin otetaan mittaa aidosta musiikista ja virtuooseista eikä rahastus tekostaroista, musiikkihan on taidetta eikä tarkoitus myydä dollarit silmissä ja mainostaa isolla rahalla (majorit) . Monet hyvät lahjakkaat artistit eivät ikinä päässeet majorine talliin , sen sijaan 80% paska-artisteista pääsi joidenka paska-musiikilla aivopestiin ihmisiä (mm radio).

 12. ja minkä Helevetin takia pitää olla livebändi? tiedän monta uuta ja vanhaa artistia joidenka koko tuotanto hyllyssäni eikä paljonkaan tehneet keikkaa, toki sitten mikäli jengiä tulee kattoo ja kyllä biisit ja paidat myy, ei keikkailu ole todellakaan ainoa tulonlähde, mm manowar teki yhden pari keikkaa saksaan ja keräs koko euroopan kattoo ja teki samalla vielä videot joita myy. En päässyt katsomaan saksaan joten ostin dvd. Blue Ray, HD soundi ja 3D videot ovat tulevaisuutta.

 13. keikkailu ja kiertue maksaa enemmän kun siitä saa, sen takia on kiertuetukia, se on ollut aina levyn promotoimista varten vanhassa mallissa eikä tulonlähde, mutta enään sitä mallia ei tarvitse promotoinnissa.