Bob Malmström – Kejsarsnitt (EP)

Bob Malmströmin borgarcore ei ole saavuttanut Suomessa erityisen suurta suosiota, mutta yhtye on viime aikoina tehnyt itselleen nimeä ulkomailla, kuten esimerkiksi Kiinassa. Vuonna 2013 julkaistu edellinen täyspitkä ”Punkens Framtid” keräsi paljon kiittävää palautetta, mutta silti monelle tuntuu olevan vaikeaa katsoa pukumiesten ohi ja nähdä oikeasti taitava yhtye, jonka musiikki on persoonallista ja piristävän monipuolista. Kolmatta albumia saadaan vielä jäädä odottelemaan, mutta aiemmin tänä vuonna julkaistiin ”Kerjsarsnitt”-EP lievittämään pahinta nälkää.

EP:llä on kolme Bob Malmströmin omaa kappaletta sekä Tomas Lediniltä lainattu ”Du Kan Lita På Mig”. Coveriksi sitä voisi olla vaikea tunnistaa, jos ei etukäteen tietäisi. Bob Malmström on nimittäin ottanut kappaleen niin omakseen, että alkuperäisestä versiosta ei ole hirveästi jäljellä. Kaikki kolme omaa kappaletta ovat huomattavasti parempia kuin kyseinen coveri. Mutta on kova suoritus soittaa lähes kolmeminuuttisen kappaleen reiluun puoleentoista minuuttiin. Bob Malmströmillä on selvästi uusia hyviä ideoita, jotka on myös toteutettu hyvin. Liikaa uudistumista ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaan ”Kejsarsnitt” kuulostaa pohjimmiltaan tutulta ja turvalliselta Bob Malmströmiltä. Yllätyksiä ei pahemmin ole.

Suosikkikappaletta on melko vaikea valita, koska kaikki Bob Malmströmin omat kappaleet ovat odotetun tasokkaita. Punkiin vahvasti kallistuva raskas musiikki on tuttuun tapaan aggressiivisesti groovaavaa ja sopivan yksinkertaista. Bob Malmströmille ominaiseen tapaan väläytellään myös muiden raskaan musiikin genrejen tuntemusta ja osaamista.

”Kejsarsnitt” on hyvä kokonaisuus, vaikkei olekaan Bob Malmströmin paras julkaisu eikä sisällä heidän parhaita kappaleitaan. Pieli välipala, joka osoittaa yhtyeen olevan vielä elossa ja osaavan asiansa.

7/10

Kappalelista:
1. Jävla Svenskar, Jävla Finnar
2. Domare Domare
3. Måste Du Se Så Jävla Hemlös Ut?
4. Du Kan Lita på Mig (Tomas Ledin -cover)

Bob Malmströmin kotisivut
Bob Malmström Facebookissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua