Demonurkka vol. 14 (vk 4/2016)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.1.2016

Demonurkka 2015Hyvää sunnuntaita taas teille arvoisat lukijat. Demonurkka keskittyy tänään sekalaisiin soittojoukkioihin, kun teemana on sävelkimara. Kimaraan ovat päässeet mukaan folkahtava Folk Bureau, stonerihtava Electric Love Machine ja soolohtava Arpikudos. Perinteiseen tapaan viikon kovimman demon tuottanut bändi pääsee kisaamaan paikasta Nummirockin KaaosZine-stagella. Yhteensä neljä bändiä valitaan paistattelemaan kuumissa spottivaloissa.

Folk Bureau – ”Mr. Lindberg”

Tämä kolmen skandinaavisen miehen bändi höystettynä erinäisillä vieFolk_Bureau2015-etukansi1600x1600railijoilla soittaa omien sanojensa
mukaan suobluesia. Hillasuo on varmaankin kyseessä, sillä lousianalainen räme tuskin on näin pedanttiselle soitolle sopiva paikka. Banjo, haitari ja muut asiaan kuuluvat soittimet helisevät mukavasti. Viiden biisin EP ”Folk Bureau” alkaa biisillä ”Mr. Lindberg”, joka sisältää vahvaa irlantilaisvibaa, viitteitä etelävaltiorockiin on myöskin kuultavissa. Biisi on EP:n mukaansatempaavin ja oikeastaan aika hyvä kappale.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/folkbureau

giphy (5)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Arpikudos – ”Yhden Miehen Trolliarmeija”

Arpikudos on yksi mies, jonka biisi syntyi Tampereen yliopistollisen sairaalan hematologisella osastolla jo vuonna 2013. Biisi alkaa kevyellä reggaepoljennolla, mutta muuttuu kyllä lopulta kunnolliseksi musiikiksi. Koko homma muistuttaa hieman Faith No Morea. Herää kysymys, että oliko Arpikudos sairaalassa aidosti veritautien vuoksi, vai olikohan hän sairaalassaoloaikansa juuri se trolli, joka pilasi juuri sen sinun tähtihetkesi somessa? Ainakin hän uhoaa olevansa kaikkialla. Biisi ei ole klassikko syntyessään, mutta ihan hyvä. Musiikillisesti se on parempi kuin lyriikkojensa puolesta.

https://www.facebook.com/Arpikudos

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

giphy (3)

Electric Love Machine – ”Running in Reverse”

Turkulainen kolmikko soittaa stonerhenkistä psykerockia, ja jos heitä on uskominen niin musa on
tyyliltään jytää. ELM ei oikeastaan lähettänyt meille demoaan vaan omakustannealbuminsa. Biisejä on tosin niin vähän, että väittäisin sen ainakin EP:stä menevän. Bändi ei yritä keksiä pyörää uudelleen, mikä joskus voi olla hyvä asia, mutta tässä tapauksessa toivoisi kuulevansa edes jotain omaperäistä. Kappaleista tarttuvin on levyn loppupuolelta löytyvä ”Running in Reverse”. Sitä kuunnellessa tekee melkein mieli avata sihijuomapullo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/CliqueFinn/?fref=ts

giphy (4)

 

Tällä viikolla Demonurkan voittajaksi päätyi Folk Bureau biisillään ”Mr. Lindberg”. Bändihän pääsee kisaamaan paikasta Nummirockin KaaosZine-stagella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demoja kannattaa edelleen lähettää osoitteeseen: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat