Demonurkka vol. 2 (vk 45/2015)

Kirjoittanut Tapio Aro - 8.11.2015

Demonurkka 2015Tällä viikolla kaapaistaan kylmä kalja kouraan, päästetään ponnari päästä ja pistetään pitti pyörimään, sillä teemana on mikäs muukaan kuin thrash metal. Kaahauksesta vastaavat MADRED, ApeX ja Blood Region. Kaikilta kolmelta kohkaajalta olen valinnut yhden kappaleen, edustamaan bändin osaamista. Kappaleista kiinnostavin pääsee radiosoittoon Quake The Earthista tutun Aki Häkkisen luotsaamaan Pääkallopaikka-radio-ohjelmaan, joka tipahtaa eetteriin maanantaisin klo 10-11 täällä. Viikon voittaja selviää jutun lopusta.

MADRED – Delusive

Madred Euroforia 2015Lappeenrannasta naamalle litsarin lailla lävähtää MADRED. Bändin musiikillisessa sopassa perusaineksena on thrash metal, mausteina rock ja punk. Vuonna 2009 perustettu yhtye on ennättänyt nauhoittaa kaksi julkaisua ja tehdä keikan poikineen. Yleisö tuskin on joutunut näillä keikoilla pettymään, sillä sen verran energiseltä yhtye livetallenteiden perusteella vaikuttaa. Pelkkää ylitsepursuavaa energiaa MADRED ei ole vaan myös loistavaa soitto- ja laulutaitoa sekä kekseliäitä sävellyksiä. Kekseliäisyys käy hienosti ilmi kappaleen ”Delusive” alati vaihtelevista, mutta oivallisesti yhteen loksahtelevista riffeistä. Kappaleen toteutuksesta tai tuotannosta ei löydy sijaa moitteille. Rohkeita ja omaperäisiä sävellysratkaisuja jatkamalla yhtyeestä voi kehittyä vielä jotain todella hienoa. Yhtyeen potentiaali on jo nyt hyvinhavaittavissa, joten ihmettelenkin suuresti mikseivät levy-yhtiöiden edustajat kisko paraikaa vastapelureitaan tukasta bändin suosiosta kilpaillessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/imadred

MADRED

Blood Region – Metalheads

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blood Region 2015Kolmihenkinen Blood Region sahaa riffejään Jyväskylässä. Bändin henkiset juuret ovat kuitenkin tukevasti Karstulasssa, mikä käy ilmi kappaleesta ”Metalheads”. Kappaleen kertosäkeessä lauletaankin tyhjentävästi: ”Metalheads, metalheads, Karstula motherfuckers bang your heads; metalheads, metalheads, Karstula Wolfpack bang your heads”. Tällainen kotiseuturakkaus lämmitti paatunutta kriitikon sydäntäni sen verran mukavasti, että rupesin etsimään bändin tuotannosta muitakin mainintoja tästä Keski-Suomen kunnasta. Muita mainintoja en kuitenkaan löytänyt.

Musiikillisen antinsa ja analogisten soundien puolesta bändi on kuin suoraan 80-luvulta. Monen tuon vuosikymmenen thrash-levyn tapaan kappaleen toteutus on kuitenkin sen verran suttuinen, että biisin täysi potentiaali jää välittymättä. Karstulan susilauma nostattaa hymyntapaisen huulille, mutta jättää toiveita paremmasta.

Metalheads sanat
Winternights,booze`n`fire
moon rides across the sky
From the gates of North;
a pack of wolves
gathered on the Hilltop,
hear us cry; Metalheads,Metalheads!!!!
Karstula muthafuckas bang your heads
Metalheads,Metalheads!!!!
Karstula Wolfpack bang your heads

Summer madness,riding high
with the wind and thunders roar
A Garage sound,
our church the woods
Nepenthe and Roots,
lets scream some more!; Metalheads,Metalheads!!!!
Karstula muthafuckas bang your heads
Metalheads,Metalheads!!!!
Karstula Wolfpack bang your heads

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blood Region

ApeX – Drink Or Die

Apex Hammered Down 2015ApeX on ollut vuoden kasassa, mutta ennättänyt vääntää riffejä jo yhdeksän kappaleen edestä. Loputtoman viilauksen ja klikkiraitojen sijaan bändi on keskittynyt kappaleiden valmiiksi saattamiseen. ”Drink Or Die” alkaa reteällä röyhtäisyllä, jonka jälkeen pistetään kaahausvaihde silmään. Parin riffin jälkeen mukaan saadaan vokalisti Eppu Pesosen oivallinen räyhäsoundi, osapuilleen tältä kuulostaisi Laihon Aleksi rässiä karjumassa. Bändiä kuunnellesssa tulin miettineeksi, onko kappale kenties livenä nauhoitettu, koska nuotit menevät välillä sen verran reteästi ohi maalistaan. Kappaleen toiseksi kompastuskiveksi koituvat soundit, joiden epäselvyyden vuoksi hyvät riffit jäävät toistaiseksi hyvin epäselviksi. Bändi on kuitenkin erittäin kehityskelpoinen, joten jään kermakorvineni odottamaan uusia ja äänenlaadultaan parempia ApeX-rykäisyjä.

https://www.facebook.com/ApeXThrashOfficial/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

ApeX

Rässi-nurkasta Pääkallopaikalle paahtaa ansaitusti MADRED.

Voit lähestyä meitä yhtyeesi demolla täällä:

http://kaaoszine.fi/demoupload/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demonurkka: Tapio Aro

(Demoja on tullut KaaosZinen virtuaalisista ovista ja ikkunoista sen verran kiitettävästi, että tästä lähtien Demonurkka ilmestyy joka viikko. Demoja kanssani tulee kahlaamaan KaaosZinen demoarvosteluista tuttu demojumalatar Sanna Uusi-Rasi. Sanna demojen äärellä ensi viikolla.)

Luetuimmat

Uusimmat