Demonurkka vol. 51 (vko 5/2017)

Tämän viikon Demonurkassa paneudutaan modernin metallin kiemuroihin, joihin kolme demoläjästä kaivamaani yhtyettä meidät johdattaa. Yhtyeet ovat When Everything Collapses, Breach The Empire sekä modernin metallin yhtyeeksi yllättävän lyhyesti nimetty Dimman. Näiltä kaikilta kolmelta nykyaikaista metallia vääntävältä yhtyeeltä olen valinnut yhden ja mielestäni sen parhaan kappaleen teille soitettavaksi. Viikon parhaan kappaleen julkaissut yhtye selviää jutun lopussa.

When Everything Collapses – ”World Delusions”  

Heinolasta tuleva When Everything Collapses toimittaa ensimmäisen, ja nimellä ”Delusions” kulkevan, EP:nsä Demonurkan tarkasteltavaksi. EP:n anti on sekoitus modernin metallin armottomuutta sekä äkkivääriä ja yllättäen naamalle lävähtäviä kohtia, joista villeimpiä esimerkkejä ovat kappaleen ”Enter, Vanish” pahaenteisesti tanssahteleva syntikkaväliosa sekä nimihirviö ”Saturn Turned to Uranus When Neptune Collided Mars” -kappaleen rap-väliosa. EP:n viidestä kappaleesta vahvimman vaikutuksen tekee kuitenkin syntikoista, räpistä ja kaikesta muusta äkkivääryydestä riisuttu avausraita ”World Delusions”. Kappaleessa on kaikki osa-alueet kohdillaan aina väkevää vokalisointia, teräviä riffejä ja maukasta kitarasooloa myöten. Kerrassaan komeaa jyräystä Heinolasta.

When Everything Collapses Facebookissa

Breach The Empire – ”Stranded

Lappeenrannasta saapuu vahvasti Parkway Driveltä haiskahtava Breach The Empire. Yhtye ei ole vielä australialaisten virkaveljien tasolla, mutta lupaavia enteitä on jo ilmassa. Lupaavin näistä enteistä löytyy kappaleen ”Stranded” kitaratilutuksesta, joka ilmenee kappaleessa noin kolmen ja puolen minuutin paikkeilla ja nostaa sen jopa Parkway Driven tasolle. Toinen lupaava kohta on ”Forged to Suffer” -kappaleen hempeä välikohta, joka tuo hienoa kontrastia armottomaan rytyytykseen. Myös EP:n päättävän ”Self-Inflicted Wounds” -kappaleen outro ansaitsee erityismaininnan sen väkevän hidastelun ansiosta. Edellä mainituista oivallisista valon pilkahduksista huolimatta kappaleet jättävät kokonaisuuksina vielä hieman toivomisen varaa muun muassa ytimekkäämmän sovituksen muodossa. Toivottavasti Breach The Empire saa hitusen selkiytettyä ilmaisuaan valmisteilla olevalle albumilleen, sillä olisi sääli jättää näin massiivinen määrä potentiaalia lunastamatta.

Breach The Empire Facebookissa

 

Dimman – ”Shattered

Dimman tulee Teuvalta ja mäiskii omien sanojensa mukaan erinäisillä mausteilla terästettyä modernia metallia. Yhtye pukkasi syyskuussa pihalle ”Shattered”-singlen, jolta löytyy nimikkokappaleen lisäksi myös kappale ”My Redemption”. Singlen nimeäminen on onnistunut, sillä ”Shattered” on kappaleista se kiinnostavampi. Kappaleen vahvuuksia ovat kiemuraiset kitaraleadit ja loistava, mutta turhan lyhyt kitarasoolo. Myös outro on hienosti rakennettu. Kokonaisuutena ”Shattered” jättää kuitenkin vielä toiveita paremmasta. Toivottavasti Dimman saa sovituskynänsä mahdollisimman nopeasti teroitettua, sillä kitaraleadit ovat jo paikoitellen varsin teräviä.

Dimman Facebookissa

 

Kolmesta kovan luokan kappaleesta ei ollut tällä viikolla helppo valita parasta, sillä kaikissa on omat vahvuutensa. Vaaka kääntyi lopulta kuitenkin Breach The Empiren kappaleeseen ”Stranded”, eikä vähiten sen loistavan kitaroinnin ansiosta. Yhtye pääsee täten kilpailemaan tulevaisuudessa selviävistä palkinnoista. Mainittakoon, että Breach The Empire hakee tällä hetkellä vokalistia, kitaristia ja basistia.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, laitapa demosi meille tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua