Demonurkka vol. 85 (vko 51/2017)

 

Jouluinen tervehdys täältä demonurkan puolelta. Demotonttu onkin kaivellut sangen meheviä biisejä tälle viikolle. Teemana toimikoot äärimeteli, ja sitä meille tarjoilee kolme erityylistä bändiä. Tarjolla on grindcorea, crust punkkia ja modernia death metallia. Arvostelussa Napalm Ted, Haltlose sekä Ludicrous.

Ludicrous ”River That Run Dry”

Aloitetaan bileet Ludicrous -bändin kanssa, joka onkin sangen mielenkiintoinen tuttavuus. Röyhkeän teknolla alulla alkava biisi muuttuu hyvin nopeasti raskaaksi mätöksi, josta voi löytää viittauksia niin death metalliin kuin black metalliinkin. Meno on synkän raastavaa ja muistuttaa ajoittain Behemoth -yhteen demonista ulosantia. Ludicrous sotkee kivasti erilaisia tyylejä musiikkiinsa, ja on saanut kasaan vallan omintakeisen kuuloisen paketin. Hauskasti bändin soitosta voi kuulla myös viittauksia Samael -yhtyeen industrial-aikoihin. Musiikillisen iloittelun kruunaa komeaääninen vokalisti, jonka selkeä ja aggressiivinen murina on kuin viimeinen naula arkkuun. Harmittavasti kolme biisiä sisältävän julkaisun kaksi muuta biisiä eivät ihan yllä ”Riven That Run Dry”:n tasolle, mutta onpas silti sangen mielenkiintoinen bändi tämä Ludicrous.

Tuosta kappale kuunteluun


Bändi Facebookissa

Napalm Ted – ”Coffin Liquor

Seuraavaksi mennään sitten vähän äkäisempään rymistelyyn. Napalm Ted ei turhia aikaile, eikä kikkaile musiikissaan. Kaikki tarvittava sanotaan minuutissa läpi, ilman sen kummempia koukeroita. Napalm Tedin vokalistin paniikinomainen huuto sopii kyllä pirun hyvin ”Coffing Liqour” -kappaleeseen, ja se antaa alle minuutin mittaiselle biisille hyvin omintakeisen tunnelman. Vokalistin ulosanti on muutenkin kivan monipuolista. Uuden julkaisun nimikkoraita ”Coffin Liquor” ei ole ehkä bändin parasta antia, joskin ei ole myöskään uusi EP, jolta biisi löytyy. Meno on jotenkin liian ”tuttua ja turvallista” ja sehän on tämän tyylisessä musiikissa syntiä. Seuraavalle julkasulle jotain pakkaa sekottavaa materiaalia, niin hyvä tulee.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi Facebookissa

Haltlose – ”Of Misuse and Mistrust

Viimeisenä bändinä olisi tarjolla kotkalainen hardocorea ja crustia paukuttava Haltlose. Heti alkuun pitää nostaa hattua bändin promolle, joka saapui C-kasetilla, ja mukana käsin kirjoitettu kirje. Tämmöinen autenttinen ”DYI” -meininki lämmittää kyllä vanhan Demotontun sydäntä. Mahtavuutta! Toki löytyyhän ne biisit netistäkin. ”Of Misuse and Mistrust” -biisi on bändin uusimmalta julkaisulta, ja kappale on eniten ”punk” tuolla levyllä. Asenne on kohdillaan ja meno on armottoman tiukkaa. Tämä on juuri sellainen kappale, joka saa pitin pyörimään. Koko ”A Sense of Reality in Crisis” -EP on kyllä sangen mainion kuuloinen teos, ja se kyllä uppoaa väkivaltaisemman punk-musiikin ystävään, kuin maihari takapuoleen. Hieno meno ja hyvä asenne jätkillä.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi Facebookissa

Kuten tapoihin kuuluu on nyt valittava tämän viikon voittaja. Se on selkeästi Haltlose, jonka EP tulee pyörähtämään useammankin kerran tämän demotontun soittimessa. Onnea pojat!

Ai, onko sullakin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentit