Ektomorf – Black Flag

Unkarista ponnistava Ektomorf on täällä jälleen. Uusin albumi on saanut nimekseen ”Black Flag”, ja se on yhtyeen yhdeksäs kokopitkä, jos mukaan lasketaan aiemmin tänä vuonna julkaistu akustinen platta ”The Acoustic”. Julkaisijana toimii AFM records.

”War Is My Way” potkaisee pelin käyntiin ja tekeekin sen ihan napakasti. On kuitenkin heti kärkeen todettava, että yhtyeen Sepulturaan ja Soulflyhin vahvasti nojaava metalli ei juurikaan ole parin ensimmäisen levyn jälkeen muutoksia kokenut. Vahvasti riffien voimalla jyräävää asennemättöä, johon pikku hiljaa toivoisi hieman enemmänkin sisältöä. Seuraava kappale ”Unscarred” kuulostaa b-luokan Slipknotilta, ja hetkittäin jopa mennään samaan tyyliin kuin Machine Headin ”Supercharger”-levyllä.

Ektomorfin suurin ongelma tuntuu olevan siinä, että se on ikään kuin jumittunut teini-ikäänsä. Jonkinlaista asennetta yhtyeeltä löytyy, mutta yhdeksännellä albumilla pitäisi jo olla muutakin sanottavaa kuin ”Fuck You”. Tältäkin albumilta löytyy tuo pakollinen fuck-biisi, tällä kertaa nimeltään ”Fuck Your God”. Kipaleessa on hieman punk-henkistä uhoa yhdistettynä thrash riffittelyyn, tämäkin on kuultu jo niin monta kertaa.

Ektomorf kuulosti vielä ”Instinct”- ja ”Outcast”-levyillä varsin pirteästi groovaavalta yhtyeeltä, mutta ikävä kyllä se ei ole muuttanut meininkiään yhtään. Ei ole tarkoituskaan, että yhtäkkiä yhtye alkaisi soittaa tunnelmallista goottimetallia tai psykedeelista progea, mutta kyllä noin 5 kertaa sama albumi eri kansissa alkaa jo kyllästyttää. Tämä olisi varmasti ollut kovempi juttu kymmenen vuotta sitten, mutta nyt yhtye on jo tehnyt tämän saman levyn liian monta kertaa. Lopuksi mainittakoon vielä levyn päättävä Foo Fighters -laina ”The Pretender”, joka on kai ainakin puolittainen vitsi? Jo originaali kappale edustaa tyhjänpäiväistä diibadaabarockia pahimmillaan, mutta tämä versio kuulostaa kyllä niin demotason versiolta, ettei mitään rajaa.

5/10

 

Kappalelista:

1.War Is My Way
2.Unscarred
.The Cross
4.Cut It Out
5.Black Flag
6.Private Hell
7.12 Angels
8.Enemy
9.Fuck Your God
10.Never Surrender
11.Sick Love
12.Feel Like This
1.Kill It
14.The Pretender

http://www.ektomorf.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua