Energiaa rock-musiikista

Rajumpi rock-musiikki on sen synnystä lähtien ollut mielipiteitä jakava genre. Raskas musiikki on liitetty huonoon ja holtittomaan elämään ja on ollut tietyissä piireissä jopa kiellettyä kuunnella. Tämä on luultavasti tosin tehnyt siitä vain mielenkiintoisempaa ja halutumpaa. Sitähän sanotaan, että paras tapa saada jokin asia tehdyksi on kieltää se.

Suomi on rokin ja raskaan musiikin lippulaiva. Maasta löytyy maailmalla tunnettuja nimiä sekä eniten heavy-yhtyeitä asukaslukuun suhteutettuna maailmassa. Suomessa vierailee myös suuria rock-maailman tähtiä enemmän kuin uskoisi sen pieneen kokoon nähden. Liput myydään poikkeuksetta minuuteissa ja monesti bändit soittavat kahtena iltana peräkkäin suuren kysynnän vuoksi.

Rock-musiikin ja pokerin symbioosi

Rock-musiikki on kova sana myös pokerimaailmassa. Raskas ja energinen musiikki pauhaa usein monissa pelihuoneissa. Rakkaus on molemminpuolista. Monet suuret rock-tähdet kuten Elvis ja The Rolling Stones sekä Mötorhead ovat säveltäneet ja sanoittaneet oodinsa pelimaailmalle. ”Viva Las Vegas”, ”Casino Boogie” sekä ”Ace of Spades” ovat sekä rock- että pokerimaailman klassikkokappaleita.

Rokin maailmasta löytyy myös taitavia pelaajia. Kitaraa soittava Liv Boeree ja Godsmack-yhtyeestä tunnettu Sully Erna ovat metallimaailmasta tunnettuja pokerihaita, jotka sitovat pokerin ja rokin maailmat tiiviimmin yhteen.

Taustamusiikin tärkeys

Rock on tutkimusten mukaan suosittu taustamusiikki, ja se soi monissa kaupoissa ja on myös monien taksikuskien suosikkivalinta. On tutkittu, että rock lisää asiakkaiden viihtyvyyttä ja sillä on suuri merkitys. Erityisesti kampaamot ja ravintolat kiinnittävät paljonkin huomiota liiketilassa soitettavaan taustamusiikkiin ja monesti heillä on valittuna tietty genre. Aikoinaan monet liiketilat alkoivat soittaa musiikkia liikkeissä peittääkseen uuden tekniikan, kuten liukuportaiden ja tuulettimien tuoman hurinan. Taustamusiikki ei siis ole mikään turha juttu. Sen vaikutuksia on tutkittu viime vuosina enemmän ja sen on huomattu lisäävän huomattavasti myyntiä.

Myös pelihuoneissa sekä pokeriturnauksissa soitetaan usein taustamusiikkia. Useimmiten kaiuttimista pauhaa rock-klassikoita. Täällä musiikilla on selkeä tarkoituksensa. Se lisää viihtyvyyttä, mikä johtaa siihen, että asiakkaat viihtyvät pidemmän aikaa pelaten, mutta rock-musiikin on tutkittu myös parantavan keskittymiskykyä ja nostavan energiatasoja. Monet ammattipelaajien turnaukset saattavat kestää tuntikausia, joten energinen rock auttaa jaksamaan paremmin. Jännittäviin turnauksiin valmistautuminen on tärkeää. Monet pelaajat laskevat mahdollisuuksia ja harjoittelevat erilaisia strategioita turnausten välissä kotosalla. Tutkimusten mukaan monet pelaajat suosivat raskasta musiikkia nimen omaan siksi, että se auttaa keskittymään ja pitää energiatasot korkealla, jolloin mieli pysyy kirkkaana ja opetellut taidot tulevat sovelletuiksi todellisissa turnauksissa. Klassinen musiikki toisaalta taas saattaa olla rauhoittava ja  sopiva vaihtoehto jännittävän turnauksen jälkeen.

Teknologian kehitys tuo uusia ulottuvuuksia

Pokerin pelaaminen ei oikeastaan vaadi edes kotoa poistumista. Monet turnaukset järjestetään nykyään onlinessa, jolloin strategioita voi hioa rauhassa ja jakojen välissä on mahdollista vaikkapa tanssia rumpu- tai kitarasoolojen tahtiin ja kasvattaa energiatasoja. Yritykset, kuten Coinpoker, tarjoavatkin nykyään uraauurtavia pelialustoja ladattavaksi puhelimeen, tabletille tai tietokoneelle. Tämän lisäksi kyseinen yritys on innovatiivinen myös muilla tavoin. He käyttävät kryptovaluutaa, joka nopeuttaa ja helpottaa pelaajien tilisiirtojen tekemistä. Yrityksen käyttämä teknologia taas tekee pelaamisesta reilua ja pitää pelivarat turvassa.

Vaikka rock-maailman meininki ei aina olekaan niin asiallista, ja toisinaan on lehdistä saanut lukea kuinka rokkikukot ovat tehneet hölmöyksiä, on ammattipelaaminen vakavaa puuhaa, josta pöljäilyt ovat kaukana. Sen vuoksi on mielenkiintoista kuinka kaksi näin erilaista maailmaa ovat kietoutuneet toisiinsa hyvinkin tiiviisti. Monelle rock kuin pokerikin ovat kuitenkin mukavaa ajanvietettä. Rock-musiikkia kuunnellaan matkalla töihin ja pokeria pelataan erä jos toinenkin sopivan hetken tullen.

Kommentit