Firewindissa ja Ozzy Osbournen riveissä soittanut kitarataituri Gus G julkaisi kunnianosoituksensa Alexi Laiholle

Kreikkalainen kitarataituri Gus G on julkaissut YouTube-sivuillaan oman kunnianosoituksensa menehtyneelle kitarasankari Alexi Laiholle. Videolla Gus soittaa Children of Bodomin kappaletta ”Hate Me”, jonka jälkeen hän kertoo omia ajatuksiaan Laihon poismenosta ja tämän urasta.

”Halusin tehdä tämän videon osoittaakseni kunniaa vanhalle ystävälleni, joka menehtyi hiljattain. Kyse on tietenkin Alexi Laihosta. Olin shokissa kuultuani uutisen. Minä tunsin Alexin, vaikka en sanoisi, että olimme läheisiä ystäviä tai mitään sellaista. Mutta olimme ehdottomasti tuttuja läpi vuosien. Olimme kuvaussessioissa yhdessä, hengasimme pari kertaa NAMM-messuilla sekä Frankfurt Musikmessessa. Hänen poismenonsa on todella surullinen asia, sillä hän oli todella merkittävä hahmo metallimaailmassa, sekä hänen sukupolvensa vaikutusvaltaisimpia kitaristeja. Moni tulee ikävöimään häntä. Hän jätti jälkeensä suuren musiikillisen perinnön, joka tulee luonnollisesti elämään”, kitarataituri kertoo videolla.

Gus kertoo tavanneensa Laihon ensimmäistä kertaa Tokiossa Japanissa vuonna 2003. Kaksikko oli matkalla kuvaussessioihin Young Guitar -lehden kansikuvaa varten.

Myöhemmin videolla Gus kertoo kokeneensa, että hän ja Laiho olivat osa eurooppalaisia uuden polven metallikitaristeja. Gus suree myös sitä, että Laiholla olisi ollut vielä paljon annettavaa musiikin saralla ennen aikaista poismenoaan.

Gus G tunnetaan taitavana kitaristina, joka on oman Firewind-yhtyeensä lisäksi soittanut myös esimerkiksi Ozzy Osbournen bändissä.

Kommentoi julkaisua