Ilosaarirock kompensoi päästönsä norpille

Joensuun lahjoittaa viime vuoden festivaalin hiilidioksidipäästöjen kompensaatiosumman saimaannorpan suojelutyöhön. Summalla rakennetaan apukinoksia, jotka helpottavat saimaannorppien lisääntymistä leutoina talvina. Summan turvin kinoksia saadaan myös Pohjois-Karjalan alueelle.

Ilosaarirock on laskenut hiilipäästönsä vuodesta 2011 lähtien ja kompensoinut päästökaupan tariffien mukaisen summan itäsuomalaisiin luonnonsuojelukohteisiin. Aiemmin festivaalin varoilla on rakennettu muun muassa lampia rupiliskoille, pesiä maakotkille ja kutupaikkoja järvilohille. Ilosaarirockin ympäristötyö on kerännyt kansainvälistä tunnustusta.

– Valitsemme suojelukohteiksi paikkoja, jotka ovat lähellä ja joista tiedetään mihin rahat menevät. Samalla voidaan kertoa suojeltavista kohteista ja kannustaa muitakin mukaan toimintaan. Saimaannorpan suojelussa on onneksi jo paljon vapaaehtoisia mukana, toteaa Ilosaarirockin ympäristötyöstä vastaava Katri Kilpiä.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 14. – 16.7.2017. Festivaalilla esiintyvät muun muassa Imagine Dragons, Ultra Bra, The Hellacopters, Royal Blood, Pixies, Rag’n’Bone Man ja Parov Stelar.

Kommentoi julkaisua