Kaaoszinen arvostelija Riku Mäkinen kommentoi omassa blogissaan nettipiratismia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.5.2012

Kaaoszinen arvostelija Riku Mäkinen on kommentoinut oman bloginsa uusimmassa kirjoituksessa RoadRunnerin hiljattain tekemää päätöstä sulkea suurimman osan toimistoistaan ympäri maailman. Kirjoituksessaan Riku ottaa lisäksi kantaa nettipiratismiin sekä kertoo oman mielipiteensä siihen, että minkä takia nykyään ihmiset niin herkästi lataavat musiikkinsa ilmaiseksi netistä eivätkä osta kaikkia lataamiaan levyjä. Mitä mieltä sivuston lukijat on aiheesta? Onko suurin syy latailemiseen levyjen mahdottoman suuri tarjonta vai kenties jokin muu asia? Laittakaahan mielipiteitänne kommentteihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

5 comments on “Kaaoszinen arvostelija Riku Mäkinen kommentoi omassa blogissaan nettipiratismia”

  1. Arto Mäenpää

    Kaaoszinen päätoimittajana voin yhtyä tuohon kirjoitukseen niin, että levyjä julkaistaan nykyään aivan liian paljon. Ei tarvitse katsoa kuin noita Kaaoszinen toimituksen levyt -postituksia niin huomaa, että rock / indie / punk / hardcore / metal genreistä tulee jo pelkästään meidän toimitukseen noin 30-40 levyä / viikko. Se on aika hurja tahti verrattuna esim. 90-lukuun. :)

  2. Joonas

    Niin , mitäpä tohon nyt enään lisäämään. Itse ainakin nautin fyysisistä tallenteista enemmän ja ostan kaikki hyvät levyt ja vanhojen tuttujen uudet tuotokset. Musiikin tulevaisuus ei varmasti ole fyysisissä tallenteissa mutta niitä tulee aina olemaan koska aina tulee olemaan ihmisiä jotka nauttivat musiikkinsa mielummin sillä tavalla (:

  3. Arto Mäenpää

    Itse kyllä ostan myös levyjä aina kun budjetissa on varaa mutta kyllähän se on fakta, että noita julkasuja tulee aivan liikaa niin että olis varaa jokainen levy ostaa ennenku sen läpi kuuntelee. Kyllä itsellä ainaki useasti menee niin, että latailen lätyn koneelle ja sitte ostan jälkikäteen, jos se tosiaan on sen ostamisen arvoinen. :)

  4. Riku Mäkinen

    Ottaen vielä huomioon, ettei meille tule lähellekään kaikkien lafkojen levyjä. Tämä blogikirjoitus olikin tavallaan kommentti myös siihen, että älkää ihmetelkö, jos ei ihan kaikkia levyjä arvostella, kun niitä ihan oikeasti tulee kymmeniä viikossa.

  5. Ismo Korhonen

    Ihan hyviä pointteja kyllä Rikulta. Ei käy kiistäminen.

    Ihmiset ovat myös paljon laatutietoisempia nykypäivänä, jopa musiikinkin suhteen. Ei tule välttämättä enää ostettua sitä yhtä 19,90€ maksavaa albumia sen pelkän kesähitin tms. takia. Rahalle halutaan vastinetta jo tuossa kohtaa jos levystä pitää noin paljon maksaa. Toki Smurffit, Jopet ja El Divot menee erikseen, mutta varmaan porukka kyllä tajuaa mitä ajan takaa.

    90-luvulla vielä mentiin paljon orjallisemmin isompien labeleiden mukaan siihen asti kunnes huippusuosittu Napster lisäsi suosiotaan niin artistien kuin myös kuluttajien keskuudessa… ja tähän ollaan tultu. Periaatteessa ilmaiseksi kuultava musiikki on laitonta ja tavallaan ei, koska kaikki sitä tarjoaa esim. streamattuna jotain kanavaa pitkin. Bisneksessä alkaa olemaan niin paljon ristiriitaisuuksia, jotka pitäisi selvittää ja päivittää kohdilleen nykypäivän tarpeiden ja tilanteen mukaan.

    Vaikka eiköhän se lopputulos tule olemaan joka tapauksessa sellainen, että isot vie ja pienet vikisee perässä.

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat