Keliohesten julkaisee debyyttinsä huhtikuun aikana

Keliohesten 2015 saattaa olla nimenä uusi suomalaisen black metallin uumenissa, mutta jo debyyttialbumin taustalta löytyy joukko pitkään mustassa metallissa vaikuttaneita tekijöitä. Keliohesten sai alkunsa syksyllä 2013, kun useammassa suomalaisessa levyttävässä bändissä vaikuttanut Mortwed halusi lähteä kokeilemaan siipiään omillaan ja irtautua black metallin normeista.

Tuloksena on albumi ”Towards the Inevitable”, joka murtaa monia black metallin tunnettuja kaavoja. Albumi yhdistelee uskaliaasti raakoja black metallin sävyjä varsinkin elektronisiin vaikutteisiin, joiden yhdistelmästä syntyy yhtä aikaa brutaalisti repiviä ja samalla korkeuksiin yltäviä maalauksellisia mustan metallin messuja, jotka eivät päästä hypnoottisuudellaan kuulijaansa helpolla.

Vaikka Keliohesten syntyikin Mortwedin sooloprojektina ja myös debyyttialbumi ”Towards the Inevitable” on Mortwedin kokonaan yksin säveltämä ja soittama, on Keliohesten kasvanut nopeasti täydeksi bändiksi. Tämä kokoonpano tullaan näkemään ensimmäistä kertaa lavalla Helsingin PRKL Clubilla 8. toukokuuta, jolloin myös live-kokoonpanon henkilöllisyydet paljastuvat.

Yhtye julkaisee ensimmäisen kappaleensa nimeltä ”Sorrow” kyseiseltä albumilta huhtikuun 22. päivä.

Kommentoi julkaisua