Minkälainen musiikki auttaa sinua keskittymään?

Monenlaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että musiikki auttaa keskittymään ja rentoutumaan. Useat ihmiset kuuntelevat musiikkia laittaessaan ruokaa, lukiessaan tai siivotessaan. Musiikki on erinomainen tapa luoda tunnelmaa esimerkiksi juhlissa. Se auttaa jaksamaan ja tekee jopa opiskelemisesta paljon rentouttavampaa. Ihan mikä tahansa musiikki ei kuitenkaan monien tutkimusten mukaan ole sopivaa, jos haluat parantaa keskittymiskykyäsi ja olla tehokkaampi töissä tai opiskeluiden parissa.

Minkälainen musiikki on hyvä keskittymisen parantamiseen?

On osoitettu jo moneen otteeseen, että televisio tai ihmisten puhe tekee keskittymisestä hankalaa. Näinpä musiikki, jossa on mukana lyriikoita ei ehkä ole paras musiikkilaji keskittymisen kannalta. Esimerkiksi rap- ja hiphopmusiikki, R’n’b sekä popmusiikki eivät välttämättä ole keskittymisen kannalta parhaita genrejä. Musiikki ei ole aina hyväksi keskittymiselle, sillä kaikilla on erilainen kyky keskittyä ja erilaiset asiat voivat olla häiritseviä. Kuitenkin muutaman musiikkilajit voivat auttaa sinua parantamaan keskittymiskykyäsi.

1. Klassinen musiikki
Klassisen musiikin on sanottu parantavan keskittymiskykyä, laskevan verenpainetta ja auttavan rentoutumaan. Muutamat tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että lehmät tuottavat parempaa maitoa kuunnellessaan klassista musiikkia. Niinpä esimerkiksi Vivaldin, Bachin, Mozartin ja Beethovenin kuunteleminen samalla, kun asetat panoksia vedonlyöntisivustoilla, kuten osoitteessa https://fi.unibet.com/betting, tai kun opiskelet, voi auttaa sinua keskittymään paremmin.

2. Luontomusiikki
Jos klassinen musiikki ei ole omaa alaasi, niin rauhalliset luonnon äänet, kuten ukkosen jyrinä, vesisade tai sademetsän äänet voivat auttaa sinua rentoutumaan ja keskittymään. Joskus eläinten ääntely ja esimerkiksi linnun laulaminen voi olla liian häiritsevää, joten kannattaa kuunnella erilaisia kappaleita ja päättää, minkälainen musiikki on sinulle sopivinta.

3. Eeppinen ja vauhdikas musiikki
Eeppinen ja vauhdikas musiikki, kuten elokuvista tuttu taustamusiikki voi auttaa sinua työskentelemään tehokkaammin ja keskittymään paremmin. Esimerkiksi Spotify on täynnä elokuvien soundtrackeja, jotka voivat auttaa sinua keskittymään. Vauhdikas ja jännittävä musiikki voi saada sinut myös työskentelemään paljon tehokkaammin ja pitää sinut pirteänä.

4. Meditaatiomusiikki
Meditaatiossa käytettävä musiikki on rauhallista ja hiljaista musiikkia, joka on suunniteltu juuri keskittymiskyvyn parantamiseen. Tämä musiikki sopii yleensä ihan kaikille ja meditaatiomusiikkia on olemassa monia erityyppisiä. Voit siis valita juuri itsellesi sopivan tyylin ja löytää juuri sellaisia kappaleita, jotka auttavat sinua keskittymään paremmin.

5. Videopeleistä tuttu musiikki
Samoin kuin elokuvista tuttu musiikki, myös videopelien soundtrack voi olla erinomainen musiikki keskittymiskyvyn parantamiseen. Jos olet videopelien fani, tiedät varmasti monia pelejä, joiden musiikki voi olla juuri sinun tarpeisiisi sopivaa. Kannattaa siis kurkata Youtubesta tai netistä erilaisia videopelien soundtrackeja ja kuunnella sinulle sopivia kappaleita, kun opiskelet tai olet töissä.

6. Jazz
Jazz voi myös olla sopiva musiikkilaji, jos haluat jonkinlaista taustamusiikkia tekemisellesi. Jazz ei ehkä ole ihan kaikkien makuun sopivaa, joten tämä genre kannattaa valita taustalle silloin, jos itse todella pidät jazzista.

Yhteenveto

Jo lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että musiikki on hyväksi keskittymiselle ja renoutumiselle. Se auttaa lapsia oppimaan paremmin ja jopa lehmät tuottavat parempaa maitoa, kun ne kuuntelevat klassista musiikkia. Jos siis haluat olla töissä tehokkaampi ja keskittyä paremmin, niin valitse itsellesi sopivaa musiikkia taustalle. Opiskeleminen, nettipelien pelaaminen ja jopa siivoaminen sujuu paljon helpommin, kun taustalla on mukavaa musiikkia. Esimerkiksi klassinen musiikki, jazz, elokuvien ja videopelien soundtrack sekä meditaatio- ja luontomusiikki ovat erinomaisia vaihtoehtoja taustalle. Kannattaa kuitenkin välttää sellaista musiikkia, jossa on lyriikoita, sillä se voi olla monille hyvin häiritsevää.

Kommentoi julkaisua