Nevicate tarjoaa debyyttisinkullaan sinfonista metallia ja tarttuvia pop-viboja

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.12.2017

Nevicate on tuore joensuulainen metalliyhtye, joka yhdistelee musiikissaan sinfonisia sävyjä pop-vivahteisiin ja elektronisiin elementteihin. Bändin debyyttisingle ”Shattered” julkaistiin musiikkivideon kera ja se on nähtävissä täällä:

Tarttuvalla, mutta jopa progressiivisiin sfääreihin kohoavalla singlellä täyteläiset kosketinsovitukset ja kolmiääninen stemmalaulu luovat harmoniaa ärhäköiden kitarariffien vastapainoksi. ”Shattered” on sekoitus räiskyvää naisvoimaa, maskuliinista päänpyöritystä ja melankolista tunnelmointia.

Kappaleen sanoituksissa yhtye käsittelee itsetunnon pirstaloitumista ja tunteiden sulkeutumista. ”Shattered” on tuotettu yhteistyössä Rock Academy -hankkeen tuotantotiimin kanssa, jossa mukana mentoroimassa on toiminut muun muassa Mikko Von Hertzen. Kappaleen on miksannut Nino Laurenne (Thunderstone, Lost Society ym.) ja masteroinut Svante Forsbäck (Rammstein, Sonata Arctica ym.).

Bändin kitaristi-säveltäjä Lassi Porali kommentoi:
”Shattered” edustaa räväköine riffeineen, raskaine breakdowneineen, sekä toisaalta kevyine pop-vivahteineen meidän tuoretta, vakiintunutta soundia. Saman tyylistä EDM:n ja sinfonisen metallin risteyskohdassa syntynyttä musiikkia päästään kuulemaan useamman kappaleen verran myöhemmin julkaistavalla LP:llä. Uuden levyn materiaalin studiotuotannon ja äänitysten ohessa on tarkoituksena keikkailla mahdollisimman laajasti ympäri Suomea.

Kokoonpano:
Anni Kokkonen – Laulu
Lassi Porali – kitara/taustalaulu
Lumi Ollila – koskettimet/taustalaulu
Oskari Hevonkoski – basso
Toni Manninen – rummut

Linkit:
Facebook -> https://facebook.com/nevicateband
Instagram -> http://instagram.com/nevicateband
Spotify -> http://spoti.fi/2kgWilV
Twitter -> https://twitter.com/nevicateband
Bandcamp -> https://nevicateband.bandcamp.com/releases
YouTube -> https://www.youtube.com/channel/UCXIUq1RjryuRo44YD9FfVWA