Rock-konsertit 2021

Pääsemmekö vihdoin nauttimaan rock-konserteista viimein vuonna 2021? Edellisvuoden kaikki suurimmat livekonsertit ehkä peruttiin, mutta olisiko tänä vuonna uudenlaisen aikakauden aika? Tätä kaikki odottavat kuumeisesti – nousevatko rock- ja metalliyhtyeet lavalle jälleen vuoden 2021 aikana?

Monia livekeikkoja ja festareita on jo buukattu vuodelle 2021. Viime vuonna ihmisten viihtyvyydestä vastasivat lähinnä etäkonsertit, muut virtuaaliset tapahtumat, parhaat kasinot ja erilaiset TV-ohjelmat. Moni joutuikin tyytymään kotona oloon sen sijaan, että rock-musiikista olisi päässyt nauttimaan paikan päällä suuren yleisön joukossa.

Festivaalit

Vuodeksi 2021 on jo suunniteltu jo esimerkiksi Rockfest, jota ei voitu muiden tapahtumien tapaan pitää pandemian vuoksi edellisvuonna. Tämän vuoden festarit pidetään kesäkuun 10. – 12. päivinä. Tapahtumapaikaksi on valikoitunut Tampereen Ratina. Mikäli kävijällä on hallussaan edellisvuoden lippu, se käy suoraan tämän vuoden festareille.

Muillakin festareilla on käytäntö, jonka mukaan edellisvuoden käyttämätön lippu käy suoraan tämän vuoden tapahtumaan. Liput eivät siis missään nimessä mene hukkaan.

Myös Suomen suurin metallifestivaali, Metal Capital Festival, on suunniteltu toteutettavan kesäkuussa 2021. Tapahtumaan odotetaan suuria nimiä, kuten Amaranthe, W.A.S.P. ja Soilwork. Tapahtumapaikaksi on valikoitunut jopa 100 000 henkeä kerralla vetävä Oulun Äimäraution ravirata. Tapahtumaa ei kuitenkaan täytetä ihmisillä aivan täyteen, vaan lippuja myydään vain 10 000 per päivä.

Nummirockissa pääsee kesäkuun lopussa näillä näkymin kuulemaan kovia nimiä, kuten Apocalyptica, Hammerfall ja Sepultura. Liput tapahtumaan ovat jo myynnissä. Vuoden 2020 festivaali toteutettiin komealla menestyksellä virtuaalisesti ja etenkin jopa 90 tunnin Zoom-puhelu saatiin onnistumaan. Huikeaa on myös se, että tapahtuman Facebookissa ja YouTubessa näkyneet livevideot ovat keränneet jo yli 50 000 näyttökertaa.

Tuska on perinteisesti ollut yksi vuoden odotetuimmista kohokohdista. Vuoden 2021 tapahtumaan on kiinnitetty esiintyjiksi mm. Korn, Gojira, Deftones ja Mokoma. Koko artistikattaus on nähtävillä Tuskan verkkosivuilla. Ajankohdaksi Tuskalle osuu 2. – 4. heinäkuuta. Suuntaa siis heinäkuussa kohti Helsingin Suvilahtea!

Provinssi 2021 on suunniteltu Tuskan kanssa samalle viikonlopulle. Se on nimittäin suunniteltu ajoittumaan päivämäärille 1. – 3. heinäkuuta. Provinssin ohjelmistoon on kiinnitettynä jo 20 kovaa nimeä ja festivaalia odotetaan innolla. Mukana on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin esiintyjiä. Näistä esimerkkeinä Korn, The Offspring, Deftones ja Gojira. Mukana menossa myös poppinimiä eli monipuolinen kattaus on luvassa. Provinssin sivuilta on mahdollista hankkia liput tulevan kesän tapahtumaan.

Tuleeko vuoden 2021 kesä olemaan erilainen kuin edellisvuotena?

Väliotsikon kysymys on tottakai monella mielessä, mutta kuten sanottua, vuoden 2021 festarit on suunniteltu, artistit kiinnitetty ja odotukset ovat kovat. Asenne on ainakin kohdallaan ja se jos mikä on tärkeää. Ja vaikka vuoden 2020 festarit ja muut tapahtumat eivät onnistuneet aivan kuten oli suunniteltu, kyseisen vuoden liput on lähes kaikkiin suuriin tapahtumiin käytettävissä tänä vuonna.

Artistit ovat toden totta joutuneet nyt käyttämään mielikuvitustaan ja sen ansiosta olemme päässeet nauttimaan aivan uudenlaisista esiintymisistä rajoituksista huolimatta. Todella moni artisti järjesti virtuaalisia keikkoja ja muita nettitapahtumia, joissa pääsi jopa olemaan vuorovaikutuksessa artistien kanssa.

Virtuaaliset tapahtumat ovat nautittavia ja niiden etu on siinä, että ne ovat usein joko ilmaisia tai niiden liput ovat huomattavasti fyysisiä keikkoja edullisempia. Lisäksi niistä pääsee nauttimaan kotoa käsin, jolloin vierustoverin hiki ei pääse lentämään päälle kesken lempiartistin esityksen.

Vuodelta 2021 odotetaan kovaa rock- ja metallikesää. Oletko sinä jo valmistautunut tulevaan? Tulevaisuus näyttää, mitä rajoitukset tulevat olemaan vai tuleeko niitä olemaan enää lainkaan. Saadaanko festarit pitää suunnitellussa mittakaavassa? Ohjeistuksien mukaan toimitaan, mutta huolen ei kannata antaa vallata ajatuksia.

Jos mietitään, mitä hyvää edellisvuosi ja virtuaaliset keikat ovat jättäneet, löytyy varmasti positiivisiakin puolia. Ensinnäkin olemme saaneet tutustua artistien ennenäkemättömiin puoliin, olemme saaneet kokea intiimimpiä lauluesityksiä suoraan laulajien kodeista käsin. Moni yhtye on ladannut videotervehdyksiä runsaammin kuin koskaan ennen ja tämä on tietyllä tavalla lähentänyt somea seuraavia faneja ja bändejä. Toivon mukaan tämä yhteys jatkuisi myös tulevina vuosina, vaikka normaalit kiertueet ja yhtyeiden aikataulut jatkuisivatkin. Jäisimme varmasti kaipaamaan intiimejä kotikeikkoja artistien kotistudioilta tai jopa olohuoneesta käsin – kodeissa kuvattuja musiikkivideoita unohtamatta.

Kommentoi julkaisua