Rockmusiikki videopeleissä

Avenged Sevenfold, Hartwall Arena

Rockmusiikki on erittäin suosittu musiikkityyli ympäri maailman. Ehkä juuri sen takia monissa videopeleissä esiintyy rockia. Musiikki on hyvin tärkeä osa videopelejä. Sen avulla voidaan luoda helposti ja vaikuttavasti tunnelmaa eri kohtauksiin. Rock on hyvin laaja musiikkilaji, joka kattaa esimerkiksi rauhallista ja nopeatempoisempaa musiikkia. Koska rockin tyylejä on niin paljon, sopii se melkein mihin tahansa tilanteeseen.

Rockin historiaa

Rockmusiikki on populaarimusiikkityyli, joka syntyi 1950-luvulla. Rock on laaja käsite, ja se kattaa monta eri alalajia. Näitä lajeja ovat esimerkiksi hard rock, rock and roll ja psykedeelinen rock. Rockin alussa oli vain yksi tyylilaji, rock and roll. Siitä kehittyivät kaikki muut lajit 1960-luvulta alkaen, ja uusia alalajeja syntyy edelleen. Voidaan sanoa, että rockia löytyy kaikkien makuun. Alalajeja on kymmeniä, ja lajit ovat hyvinkin eri tyylisiä.

Rockin yleisiä aiheita ovat rakkaussuhteet ja yhteiskunnalliset muutokset. Muitakin aiheita myös käsitellään. Esimerkiksi rock and roll -tyyliin liittyvät seksi ja huumeet ovat olleet monien kappaleiden aiheena. Uhkapelaamisen suosio rock and roll -piireissä on myös värittänyt rock-lyriikoita. Uudet kasinot, pokeri ja korttipelit näkyvät joidenkin kappaleiden teemoissa.

Missä videopeleissä esiintyy rock-musiikkia?

2000-luvun hittipelisarja ”Tony Hawk’s Pro Skatersisältää runsaasti rockmusiikkia. Pelin soundtrackiltä löytyy eri bändejä, kuten Goldfinger, Rage Against The Machine, the Offspring ja Bad Religion.

Halo-pelisarjan ”Halo 2”-peli on täynnä rockmusiikkia. Pelistä ei uskoisi, että siinä voisi olla rockia, mutta kyllä siinä vain on! Ehkä tunnetuin kappale pelin soundtrackiltä on Breaking BenjamininBlow Me Away”.

”Call Of Duty: Black Ops II” oli hyvin suosittu FPS-peli 2005-2012 välillä. Nopeatempoiseen peliin sopii nopeatempoinen musiikki, ja rockista voi löytyä nopeutta. Avenged Sevenfoldin kappaleita löytyy hyvinkin paljon kyseisestä pelistä.

Yksi parhaiten menestyneistä videopelisarjoista koskaan, Grand Theft Auto, pitää myös sisällään rockmusiikkia. Wavves ja FIDLAR ovat vain kaksi esimerkkiä rockbändeistä, joiden musiikkia löytyy GTA-sarjan peleistä.

Industrial rockia soittavan Nine Inch Nailsin perustaja Trent Reznor on Quake-pelin soundtrackin takana. Sen tumma ja raskas musiikki tekevät pelikokemuksesta vielä paremman mitä se jo on.

Kaikki tietävät Doom-pelin. Verta ja örkkien ampumista täynnä oleva peli tarvitsee nopeatempoista ja aggressiivista musiikkia. Soundtrackillä ei ole ketään tunnettua artistia, mutta musiikki on silti metallimusiikkia, rockin alalajia.

Far Cry 3 on open-world -tyylinen ampumapeli. Sen soundtrackillä on vain kolme kappaletta, mutta jokainen niistä on erittäin hyvä. Kappaleet ovat valittu juuri oikein, ja musiikki onnistuu luomaan hyvin tunnelmaa peliin.

Madden-pelisarja on hyvin suosittu, EA:n julkaisema peli, joka sisältää amerikkalaista jalkapalloa. Tämänkin pelin soundtrackillä esiintyy tunnettuja rock-artisteja ja bändejä, kuten blink-182, Yellowcard, Alien Ant Farm ja Jet.

Miksi rock sopii hyvin videopeleihin?

Aiemmassa kappaleessa mainitut pelit sisältävät paljon rockmusiikkia. Kun peleissä esiintyviä bändejä tarkastelee tarkemmin, huomaa, että bändit tekevät hyvinkin erilaista rockmusiikkia. Juuri tämä seikka tekee rockista täydellisen videopeleihin.

Rock on aivan järkyttävän laaja käsite. Yksi ihminen voi kuvitella päässään rockin tietynlaiseksi, kun taas joku toinen voi kuvitella sen ihan erilaiseksi. Tämä johtuu siitä, että ei ole olemassa yhtä tiettyä rockia. Rock-käsitteen alla olevat alalajit voivat kuulostaa aivan erilaisilta verrattuna toisiinsa. Sen takia rock on aivan mahtavaa.

Kun alalajeja on niin valtavasti, on paljon, mistä valita. Pelintekijöillä on paljon valittavaa, ja he voivat ottaa eri rockin tyyleistä juuri oikean kappaleen peliinsä. Tunnelman saa luotua helpommin, jos taustalla soi juuri oikeanlainen musiikki. Rock antaa vaihtoehtoja ja mahdollisuuden valita juuri oikea kappale oikeaan tilanteeseen.

Kommentoi julkaisua